Photo by Patrick Case

Hrvatski vaterpolisti potopili i Nizozemce, slijedi Francuska

Vaterpolo
ROTTERDAM – Hrvatski vaterpolisti upisali su novu uvjerljivu pobjedu na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. Barakude su u Rotterdamu nakon što su potopile Rumunjsku u potpunosti nadigrale i Nizozemsku u 2. kolu, rezultat je bio 25:8 (7:1, 7:4, 5:1, 6:2).
Pobjednik je bio riješen već nakon prve četvrtine, imali smo vodstvo 7:1. Najboljim igračem utakmice proglašen je Luka Bukić koji je upisao šest pogodaka. Slijedi ga Joković s četiri, potom Miloš i Fatović s tri, zatim Vukičević, Vrlić i Burić s dva te Garcia, Bušlje i Lončar s jednim postignutim pogotkom.

“Utakmica s Nizozemskom je bila jedan dobar test za nas što se tiče kriterija suđenja koji je odlazio na stranu domaćina. Bitno je da nismo gubili glavu već smo se držali svega što smo se dogovorili. Kvaliteta je bila na našoj strani i nismo imali većih problema”, rekao je Maro Joković.

Vremena za odmor nema jer već danas ih čeka novi dvoboj. Protivnik je u 20:30 Francuska koja je pobijedila Njemačku 13:12. U našoj skupini Rumunjska je iznenadila i odigrala s Rusijom 9:9.

“Ovaj turnir je apostrofiran kao najvažniji u ovom dijelu sezone stoga gledamo na Francuze kao na respektabilnog protivnika za kojega ćemo se također ozbiljno pripremiti, kao i za sve utakmice. Ako zadržimo ovaj nivo prisebnosti i igre, posebice u obrambenom dijelu, mislim da ne bi trebali imati većih problema”, zaključio je Joković.

Napisala  Daniela Kosić

Odgovori