Dinamo među 16 najboljih, Mamić: Momčad je bila na visokom nivou

Home Sport
 
ZAGREB – Dinamo je u osmini finala Europske lige. Hrvatski prvak u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala pobijedio je ruski Krasnodar 1:0 i s ukupnih 4:2 prolazi dalje.
Modri i Krasnodar u prvom poluvremenu na Maksimiru nastavili su gdje su stali u Rusiji. Odlično prvo poluvrijeme bilo je zanimljivo od samog starta, nizale su se šanse, a naš predstavnik kako je vrijeme odmicalo bio je sve dominantniji. Ključan trenutak zbio se u 31. Minuti. Kombinirali su Jakić i Petković, a Jakić se u šesnaestercu oslobodio čuvara i znalački povratnom loptom namjestio Oršiću za, pokazat će se, konačnih 1:0. Dinamo je odigrao pametno u nastavku, loptu je prepustio protivniku disciplinirano se braneći i čekajući svoju priliku iz kontre. Krasnodar nije imao ozbiljnu šansu pa je na trenutke morao pokušati i s grubom igrom no ni ona mu nije donijela ništa dobro, dok je Modrima u nekoliko navrata prema naprijed nedostajalo malo koncentracije i sreće za povećati rezultat. Trener Dinama Zoran Mamić kaže, bilo je nervoze, ali više zbog prošlih loših iskustava nego zbog igre.
 
“Teško mi je sad točno izanalizirati, ali činjenica je da je u prvom dijelu na terenu i van njega bilo nervoze. Pokušali smo to primiriti na predahu i uspjeli smo te rezultat u nijednom trenutku nije dolazio u pitanje”, rekao je Mamić i dodao kako uvijek ima mjesta za napredak.
 

“U svim elementima nogometne igre možemo biti bolji – kvalitetnije iskoristiti situacije koje smo stvarali, bolje zatvarati situacije koje protivnik stvori. Međutim, ne treba sjajnom prolasku tražiti mane, momčad je bila na vrlo visokom nivou i na tome joj treba čestitati”.

Sve u svemu, odlične dvije europske utakmice su iza Modrih i s nestrpljenjem se iščekuje ime novog protivnika. Ždrijeb je na rasporedu u 13 sati u Nyonu, prve utakmice igraju se 11. ožujka, a uzvrati tjedan dana kasnije. Strateg Dinama nema posebnih želja:

“Sve momčadi koje su prošle su dobre i zasluženo tu. Što nam god kuglice i dragi Bog odluče prihvatit ćemo i pripremiti se te kada dođe vrijeme, razmišljati o tom protivniku”, zaključuje Mamić.

Odgovori