Vatreni večeras protiv Malte, Dalić najavio promjene u sastavu

Home Nogomet Sport
 
RIJEKA – Hrvatska nogometna reprezentacija u 20.45 na Rujevici dočekuje Maltu u 3. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Nakon prve dvije utakmice Vatreni imaju polovičan učinak. Kod Slovenije upisali su poraz od 1:0, dok su istim rezultatom u Rijeci pobijedili Cipar.
Sve osim tri boda u večerašnjem susretu bio bi neuspjeh, zna to i izbornik Zlatko Dalić.
 
“Čeka nas utakmica u kojoj ćemo tražiti tri boda i u kojoj smo favoriti. Bolji smo u svim segmentima nogometne igre. Ono u čemu nam protivnik može raditi problem jest njihova borbenost i zalaganje. Ne smijemo ih podcijeniti, protiv Slovačke vodili su 2:0, a protiv Rusije do zadnje minute imali su aktivan rezultat. Moramo biti maksimalno ozbiljni”, rekao je Dalić te najavio kako će odmoriti neke igrače.
 

“Jednostavno neki su igrači premoreni, igrali su u punom ritmu dvije utakmice u tri dana. Tu je riječ o kapetanu Luki Modriću, koji će za početak biti na klupi. Vidjet ćemo što će biti s Perišićem i Brozovićem. Razmišljamo da napravimo korekcije, stavimo svježe igrače koji su imali manju minutažu i koji su se manje potrošili te da s njima počnemo”, istaknuo je Dalić.

No, tko god bude igrao, morat će dati sve od sebe, a svjestan je toga Milan Badelj koji očekuje sličnu utakmicu kao i protiv Cipra.

“Od nas će se tražiti da mentalno budemo u utakmici svih devedeset minuta i da inzistiramo na načinu koji mislimo da je pravi, kako bi probili taj ‘bunker‘. Moramo tražiti kretanje u prazan prostor i dubinu. To su smjernice koje bismo trebali pratiti”, objasnio je Badelj.

U ovoj skupini večeras se još sastaju u 20:45 Slovačka i Rusija, a nešto ranije u 18 sati Cipar i Slovenija.

Napisao/la 

Odgovori