Cibona i Zadar sutra igraju važan susret za ostanak u ABA ligi

Košarka
ZAGREB – Cibona i Zadar hrvatskim derbijem u Draženovom domu sutra otvaraju 25. kolo ABA lige.

Utakmica je to od velike važnosti za obje momčadi, posebno za Vukove koji su 12. na ljestvici s omjerom 7-15 i trenutno su izjednačeni s Krkom koja je pretpostljednja momčad Regionalne lige. Zadrani su dva mjesta iznad Cibone s osam pobjeda i 15 poraza, ali i s utakmicom više.

Trener zagrebačke momčadi Vladimir Jovanović svjestan je težine iduće utakmice, no poručuje kako će njegova momčad u svakoj utakmici do kraja prvenstva pokušati biti ravnopravna i ostvariti pobjede.

“Čeka nas utakmica sa Zadrom. Znamo se dobro s njima, odigrali smo već nekoliko međusobnih utakmica što u ABA ligi, što u domaćem prvenstvu. Otprilike znamo da su dobar tim, imaju dobrog trenera, imaju iskusne, ali i mlađe igrače. Mi se pripremamo dobro za tu utakmicu i uradit ćemo sve što možemo da budemo pravi”, poručio je Jovanović.

S druge strane, trener Zadra Veljko Mršić ulogu favorita prebacio je na stranu domaćina.

“Cibona je apsolutni favorit u ovoj utakmici. Oni su zadnju utakmicu igrali u ponedjeljak, a mi smo nakon toga imali dvije utakmice, u utorak i četvrtak. Ova utakmica im jako puno znači, znači i nama, ali ipak ne toliko. Pokušat ćemo ostvariti pobjedu, ali još jednom ponavljam, Cibona je veliki favorit u ovoj utakmici”, rekao je Mršić.

Utakmica se igra u 17 sati.

Napisao/la 
Foto: Ex13

Odgovori