Veliki gosparsko-promidžbeni benefiti očekuju se od WRC Croatia Rallyja

Sportmix
ZAGREB – Bliži nam se najveći svjetski automobilistički spektakl u Hrvatskoj. Od 22. do 25. travnja na području tri županije u Hrvatskoj vozit će se WRC Croatia Rally. Riječ je o natjecanju koji je u kalendaru Svjetske automobilističke organizacije od 1973. kad je dobilo oznaku kao Svjetsko reli prvenstvo.

Posade iz cijelog svijeta brzinske ispite vozit će na više od 300 kilometara staza, a propisane su i vrlo stroge epidemiološke mjere. Prijavljene su posade iz 27 zemalja, koje u svijetu prati više od 850 milijuna ljudi. Izuzetan je napor organizatora koji u ovo “novo nenormalno” doba rade u vrlo otežanim uvjetima.

“Ja sam sretan i ponosan, objektivno malo i zabrinut s obzirom na to što nam se događalo u vrijeme organizacije ove manifestacije, za koju smatram da jedna od najvećih na ovim prostorima. Dugo ovo radimo i uključeno je oko tisuću ljudi u organizaciji, a vjerujem da ćemo pružiti fantastičnu utrku pogotovo za gledatelje koji će sve prtiti od doma”, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Grad Zagreb, Zagrebačka, Karlovačka i Krapinsko-zagorska županija bit će domaćini, a Šaškin smatra da će u godinama koje dolaze promidžbeno-financijski benefit za cijelu Hrvatsku biti ogroman.

“Ove godine izravni gospodarski benefit neće biti veliki. Dolazi nam 1500 ljudi, 26-27 timova iz cijele Europe, Azije, Južne Amerike, Japana i procjena da će se zaraditi više od 40 milijuna eura što je trogodišnji proračun Hrvatske turističke zajednice. Za svaku uloženu kunu garantiramo da se u blagajnu vraća 20”, poručio je Šaškin.

​Mnogobrojni sati s ovog natjecanja moći će se gledati na svim kontinentima pa je to ujedno sjajna promidžba Lijepe naše, koju će iskoristiti i Ministarstvo turizma i sporta.

“To su brojke koje su nama nestvarne i do sada nedostižne baš kao i ono naše Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji gdje smo osvojili srebrenu medalju. Ovo je negdje u tom rangu promocije, pritom ne mislim na nacionalni zanos kroz uspjehe naših sportaša, ali u tom smislu moglo bi imati pozitivan efekt”, rekao je državni tajnik pri Ministarstvu turizma i sporta, Tomislav Družak.

Napisao/la 
Foto: SnappyGoat.com

Odgovori