Dinamo predstavio prijedlog novog stadiona + Komentar Lažne Devetke

Zanimljivosti
ZAGREB – Nogometni klub Dinamo pokazao je na GNK Dinamo pokazao prijedlog ideje i vizije kako bi trebao izgledati novi stadion.

Na stranicama kluba osvanule su fotografije stadiona koji bi lokacijski bio u Maksimiru, “na istom mjestu gdje je se stvarala klupska povijest”. Sve je arhitektonski osmislio Otto Barić, sin bivšeg izbornika i trenera Dinama.

“Radi se o prijedlogu izgradnje stadiona kapaciteta 34 000 mjesta, uz velike parking kapacitete – 300 VIP parkirališnih mjesta i 30 VVIP mjesta, zatim PRESS parking te parking za gledateljstvo. Sva su mjesta na stadionu sjedeća i natkrivena, previđen je fan shop na stadionu, kao i klupski muzej i dodatni komercijalni sadržaji na tribini sjever. Predviđen je moderan hospitality na području cijelog stadiona, kao i vrhunski opremljen medijski kompleks. Od svečanih loža izdvajamo 2000 VVIP mjesta na zapadu i 1 000 VVIP mjesta na istoku iza kojega je zamišljen kamp Dinamove nogometne škole s potrebnom infrastrukturom. Gostujuća tribina bila bi na južnom dijelu stadiona. Novi stadion u Maksimiru bio bi potpuno pristupačan, usklađen sa svim preporukama UEFA-e i FIFA-e, a zacrtana je izgradnja objekata za gledatelje s invaliditetom. Na 1 000 individualnih sjedalica previđeno je 5 mjesta za smještaj gledatelja s invaliditetom i njihove pratitelje, uz pristupačne ulaze i ostale usluge.”

Procjena kluba je da će izgradnja koštati oko 60 milijuna eura. Dinamo u tom velikom projektu Grad-Zagreb vidi kao strateškog partnera

Napisao/la 
Foto: Ex13

Odgovori