Taekwondo: U Split se vratile tri europske prvakinje

Borilački Sportovi Home
ZAGREB – Pravu žetvu medalja ostvarila je hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu u taekwondou u Sofiji. Osvojena su ukupno pet odličja, tri zlata i dvije bronce. Tri europske prvakinje, ujedno i članice splitskog Marjana sretne i vesele iz Bugarske vratile su se kući s najsjajnijim kolajnama oko vrata.
Lena Stojković otvorila je natjecanje kao iz snova, već prvog dana u kategoriji do 46 kilograma okitila se zlatom.
 
“Dojmovi su mi se malo slegli i baš sam sretna. Prvo sam se borila protiv Finkinje, dobro sam se osjećala i ta borba bila mi je dobar uvod u cijeli dan. Zatim, sam se borila protiv aktualne prvakinje Turkinje, ali imali smo taktiku, a kada sam nju pobijedila to mi je bila potvrda da idem do kraja. U polufinalu sam svladala Izraelku, a zatim u finalu i Ruskinju”, rekla je Lena.
 
Lena je probila led s osvajanjem prvog zlata za Hrvatsku, jer nakon toga došla su još dva. Na europski tron popele su se i Bruna Vuletić u kategoriji do 62 kg i Matea Jelić u kategoriji do 67 kg.
 
“Sretna sam, ali nisam još potpuno svjesna. Tako smo valjda naučeni, da se ne zadovoljavamo jednom medaljom nego ih želimo mnogo više. Ovo mi je samo motivacija za daljnji napredak, rad i trud. Sve borbe sam se osjećala jako i nadmoćno, koncentracija je bila na nivou i slušala sam trenera tako da nije bilo nikakvih problema,” izjavila je Bruna.
 
“Srce mi je ispunjeno, zahvalna sam svima koji su nas došli dočekati. Jedva čekam raditi još kako bih i više osvojila. Put do zlata nije bio nimalo lagan. Prve dvije borbe sam dala sve od sebe i pobijedila na bodovnu razliku. Zatim su došle Francuskinja i Britanka, a one su top klasa. Kada sam mislila da ne mogu, trener mi je rekao da mogu i moram te da iskoristim priliku. Nekako sam se digla, stisla i zahvalna sam što sam pronašla snagu u sebi”, poručila je Matea.
 
Podsjetimo, Doris Pole (TK Dubrava, Zagreb) i Ivan Šapina (TK Marjan, Split) osvojili su bronce u kategorijama do 73 kg, odnosno do 87 kg.
 

Odgovori