Ragbi PH: Sutra je veliko finale Nade i Mladosti

Home Sportmix
SPLIT – Pred nama je najiščekivanija utakmica sezone u Hrvatskom ragbi prvenstvu.

​Na Starom placu u Splitu sutra u finalu igraju dva najbolja naša kluba, splitska Nada i zagrebačka Mladost. Nakon odigranog prvog dijela prvenstva, rascjepkanog zbog pandemije koronavirusa, Nada u finale ulazi sa samo jednim porazom, onim od Sinja te s dvije pobjede nad subotnjim protivnikom, čime su si osigurali i prednost domaćeg terena u finalnom susretu.

Negativan međusobni omjer teško da će obeshrabriti aktualnog prvaka Mladost jer je u odlučujućoj utakmici je sve moguće, što smo vidjeli i u sezonama 2017. i 2018., kada su Zagrepčani nakon prvog mjesta poslije 10 odigranih kola, oba puta izgubili u finalu. Utakmica u kojoj nema favorita i u kojoj će malo tko sa sigurnošću predvidjeti pobjednika, u subotu će na obje strane okupiti više od polovice standardnih hrvatskih reprezentativaca.

Dok je Nada do prošle sezone imala impresivan niz od čak 17 naslova prvaka Hrvatske u nizu, Mladostaši trenutno brane sve postojeće titule; u svojim vitrinama drže aktualne pehare pobjednika Kupa Hrvatske te Prvenstva Hrvatske u ragbiju 15, ragbiju 7 i ragbiju na pijesku. S obzirom na važnost susreta, u Splitu se očekuje teška i neizvjesna utakmica, koja će se odlukom Stožera Civilne Zaštite odigrati bez prisutnosti gledatelja.

Susret počinje u 15 sati.

Napisao/la 
Foto: SpeedyGonsales

Odgovori