WRC Croatia rally 2021. i vozač Prodan dobili podršku INE

Home Sportmix
 
ZAGREB – Utrka svjetskog prvenstva u rallyju koja se prvi put održava u Hrvatskoj od 22. do 25. travnja najznačajnija je utrka u povijesti hrvatskog automobilizma. 

Početkom travnja ponosan sponzor WRC Croatia rally 2021., postala je INA, a sada je suradnja predstavljena i službeno na događaju ispred Upravne zgrade Ine u Zagrebu. Podrška Ine stigla je i za poznatog rally vozača Viliama Prodana koji će sudjelovati u ovoj prestižnoj utrci.

INA se kroz svoju povijest dokazala kao najbolji prijatelj automobilizma i sporta. Uključivanje u ovu veliku automobilističku priču u Hrvatskoj, kroz podršku organizatorima WRC Croatia rally 2021. te Viliamu Prodanu koji će se u utrci natjecati, prirodan je nastavak Inine dugogodišnje potpore sportu.

“Drago nam je da uz WRC Croatia rally 2021. možemo podržati i vrhunskog vozača Viliama Prodana. Najbolji uvijek idu s najboljima te sam sretan što je INA ponovno prepoznata kao prvi izbor vrhunskih sportaša, ali i kupaca. INA je pouzdan partner i to garantiramo kvalitetom naših Class goriva te širokom ponudom usluga i proizvoda”, izjavio je Borko Buturac, operativni direktor za Usluge kupcima i maloprodaju.

​Viliam Prodan profesionalni je rally vozač koji je godinama nastupao na prvenstvu Hrvatske na brdskim utrkama gdje se okitio i naslovom prvaka, a ove godine vozio je i WRC Monte Carlo 2021. Okušao se i na nekoliko utrka FIA prvenstva Europe, a jedan je od svega nekoliko hrvatskih vozača koji imaju priliku sudjelovati na prestižnom natjecanju WRC.

“Nakon 15-tak godina automobilističke karijere, od kojih je prvih pet bilo u brdskim auto utrkama, a posljednjih desetak u rallyju, čast mi je da je INA odabrala upravo nas za svoje sportske partnere i promotore. WRC Croatia rally 2021. je pred nama – ulazimo u boj s najboljim automobilistima svijeta, ali uz malo sportske sreće vjerujem da možemo ostvariti ozbiljne rezultate. Ini zahvaljujem na podršci, a svim navijačima poručujem da drže fige za startni broj 70”, rekao je Viliam Prodan.

“Na WRC Croatia rally 2021. surađujemo s 40 domaćih klubova te devet Slovenskih, a u organizaciji su nam se pridružili i suci iz Italije, Njemačke, Austrije, Madžarske, BiH i Srbije. Ovakav odaziv govori i o iznimnom turističko-gospodarskom značaju ove utrke za Hrvatsku, prema nekim procjenama i više od 140 milijuna eura izravne gospodarske koristi za zemlju u godinama koje nisu obilježene koronakrizom, te se nadamo da će kao takav dugoročno ostati u Hrvatskoj. Drago nam je da se i INA kao važan gospodarski subjekt priključila ovome projektu, na čemu ovom prilikom zahvaljujem”, izjavio je Marin Frčko, potpredsjednik organizacijskog odbora WRC Croatia rally 2021.

O detaljima utrke te gdje će gledatelji moći uživati u najboljem pogledu na stazu govorio je Juraj Šebalj, rally vozač i Inin ambasador: „WRC Croatia rally 2021. najveća je automobilistička manifestacija na našim prostorima koja se održava u tri županije te smatram da je ovo ujedno veliki ispit naše automobilističke zrelosti. Gledatelji će moći pratiti natjecanje kroz pristupne ceste, a svi zainteresirani mogu na službenoj web stranici utrke pogledati itinerer te odabrati neku od stotinjak različitih lokacija. Nadam se da će gledatelji uživati u utrci, ali i da će se pridržavati mjera i poštovati službene osobe na natjecanju, a svim našim natjecateljima želim puno sreće.”

WRC Croatia rally 2021. vozi se na trasi dugačkoj više od 1200 kilometara koja prolazi kroz Grad Zagreb, Zagrebačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju. Najveći obožavatelji uzbudljivog WRC Croatia rally 2021. od 1. do 28. travnja 2021. godine mogu pronaći i ekskluzivne prigodne suvenire na odabranim maloprodajnim mjestima Ine.

Napisao/la 
Foto: SnappyGoat.com

Odgovori