Europski nogometni rat ne jenjava: Chelseaju, Realu i Cityju prijeti izbacivanje

Zanimljivosti

Vijest o osnivanju Superlige dobro je potresla europski nogomet. U UEFA-i su bjesni zbog novog natjecanja.

Nakon što je predsjednik Aleksander Čeferin poručio da će igračima koji će se natjecati u Superligi biti zabranjeno igrati za svoje reprezentacije, na njega se nadovezao član Izvršnog odbora Jesper Moller koji je u izjavi za dansku televiziju rekao da bi polufinalisti Lige prvaka Chelsea, Real Madrid i Manchester City mogli biti izbačeni iz daljnjeg natjecanja.

Naime, spomenuti trojac nalazi se među 12 odmetnutih klubova koji su se odlučili za Superligu. U petak je izvanredni sastanak Izvršnog odbora UEFA-e kada će se odlučiti kako završiti sezonu. U polufinalu Lige prvaka trebali su se sastati Paris Saint-Germain i Manchester City te Real Madrid i Chelsea. Zovu novca nisu se odazvali svi veliki klubovi pa je tako još uvijek aktualni europski prvak, njemački Bayern odbio sudjelovati u Superligi.

Negativne reakcije na novo natjecanje nižu se iz sata u sat, a gnjev navijača sve je jače izražen. Tako su primjerice na stadionu Anfield fanovi postavili transparente putem kojih su izrazili svoje nezadovoljstvo što je njihov klub pristupio Superligi. Na jednom piše “Navijači Liverpoola protiv europske Superlige”, dok su na drugom “pokopali” svoj klub napisavši “Sramite se R.I.P Liverpool “. Navijače razumije menadžer Liverpoola Jürgen Klopp koji je poručio za Sky Sports da nema ništa s odlukom kluba ta da stručni stožer, igrače i njega osobno nitko nije ništa pitao. Kako će završiti veliki raskol u europskom nogometu tek predstoji vidjeti, rasplet situacije očekuje se u narednim danima.

Napisao/la 
Foto: 3D Animation Production Company

Odgovori