Eurobasket: Hrvatska u skupi s Grčkom, Italijom, Estonijom, Ukrajinom i Velikom Britanijom

Home Košarka
BERLIN – Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je protivnike na Eurobasketu 2022. godine.
 

Kuglice na ždrijebu u Berlinu naše su najbolje košarkaše smjestile u skupinu C s nimalo lakim protivnicima. Izabranici Veljka Mršića igrat će protiv Grčke, Italije, Estonije, Ukrajine i Velike Britanije. Europsko prvenstvo je na rasporedu od 1. do 18. rujna 2022. igra se u četiri skupine s po šest reprezentacije, a domaćini skupina su Köln (Njemačka), Milano (Italija), Tbilisi (Gruzija) i Prag (Češka).

“Skupina je jaka kao i sve ostale, ima jakih i malo manje jakih momčadi. Nema više velikih razlika među reprezentacijama kao što je to bilo prije nekih 15-20 godina kad se znalo 5-6 reprezentacija koje ulaze u krugu favorita za medalje. To se sad proširilo na desetak zemalja”, rekao je za za Media servis Veljko Mršić i dodao nešto što već dugo nismo čuli kad je u pitanju naša košarkaška reprezentacija.

“Mi smo u tom krugu reprezentacija ali idemo korak po korak jer daleko je još Eurobasket. Vidjet ćemo tko će u kakvim sastavima biti ali mi imamo visoki cilj i velike ambicije”, poručio je Mršić i osvrnuo se na predstojeće splitske kvalifikacije za Ol u Tokiju.

“To nam je prvo u fokusu. Vidjet ćemo u kakvom ćemo sastavu biti, domaćini smo, želimo osvojiti prvo mjesto, a da bi to ostvarili moramo biti u jako dobroj formi protiv ozbiljnih reprezentacija kao što su Brazil, Rusija i Njemačka”, zaključio je Mršić za Media servis.

Napisao/la 

Foto: Klearchos Kapoutsis

Odgovori