Sve je spremno za ATP Challenger Zagreb Open

Tenis
ZAGREB – U Zagreb se nakon šest godina ponovno vraća muški profesionalni tenis. Pred nama je ATP Challenger Zagreb Open koji će se na terenima TC Maksimir igrati od 9. do 15. svibnja.
Prošli tjedan Zagreb je ugostio tenisačice, a sada će biti domaćin i tenisačima, na veliko zadovoljstvo čelnih ljudi grada.
 
“Sportske priredbe su prilika da se iz Zagreba u Europu i svijet pošalje jedna pozitivna poruka, a to je i jedna turistička pozivnica. Ne treba zanemariti i gospodarsku aktivnost, a tu očekujemo dodatne prihode koji u ovim pandemijskim uvjetima puno znače. Očekujemo da ćemo se od iduće godine vratiti i drugim zagrebačkim tradicionalnim priredbama”, izjavila je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Zagreb Open dio je serije Croatian Tennis Pro Tournaments Hrvatskog teniskog saveza. Cilj serije je vratiti profesionalni tenis u našu zemlju te omogućiti hrvatskim tenisačima skupljanje važnih bodova u izazovnim okolnostima pandemije. U sklopu serije ovog se proljeća u devet hrvatskih gradova održava deset profesionalnih teniskih turnira.

“Hrvatski teniski savez pokrenuo je seriju turnira Croatian Tennis Pro Tournaments čime smo u Hrvatsku pokušali dovesti što veći broj profesionalnih turnira. Poznata je serija Istarska rivijera koja je ove godine organizirana 49. godinu zaredom, a po prvi puta organiziran je Challenger u Zadru. Zagreb je uvijek imao ženski teniski turnir, a sada je vrijeme da se nakon nekoliko godina ponovo vrati i muški turnir”, rekao je direktor Hrvatskog teniskog saveza Vlatko Jovanoski.

​Turnir se igra za ukupni nagradni fond u iznosu $52.080 za kojeg će se boriti 60 tenisača iz cijelog svijeta, a među njima će biti i hrvatski igrači. Zbog epidemioloških mjera neće biti publike, ali turniru u svom gradu veseli se Nino Serdarušić.

“Drago mi je da napokon u glavnom gradu imamo jedan turnir ovog tipa. Mislim da je to vrhunski za razvoj svih igrača te naravno za budućnost hrvatskog tenisa. Nadam se da će serija Croatian Tennis Pro Tournaments postati tradicija. Jedva čeka igrati u svom rodnom gradu”, najavio je hrvatski Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić.

​Turnir počinje kvalifikacijama u nedjelju, a prva kola u pojedinačnoj konkurenciji i parova počinju u utorak. Finale parova je u subotu, a pojedinačno u subotu u 17 sati. Turnir se održava uz podršku grada Zagreba i Gradskog ureda za sport i mlade.

Napisao/la 

Foto: Andre Mcenroe

Odgovori