Finale Lige Prvaka – Hoće li UEFA promijeniti mjesto održavanja?

Home Međunarodni nogomet

Engleska vlada 12. svibnja stavlja Tursku na crvenu listu.

Putnici iz Velike Britanije koji se vraćaju iz zemalja s “crvenog popisa” lete kući preko Turske kako bi izbjegli velike naknade hotela u kojima po povratku moraju provesti deset dana u karanteni. Turska je od 12. svibnja na crvenoj listi u Velikoj Britaniji.

Vlada Velike Britanije u pregovorima je s UEFA-om oko premještanja Finala Lige Prvaka između Chelseaja i Manchester Cityja u Englesku, izjavio je ministar prometa Grant Shapps.

Ova vijest i nije toliko pogodila navijače Manchester City-a. Svi njihovi navijači stanu u jednu manju fotografiju koju treba malo skratiti na rubovima da se ne vidi praznina. Bez uvrede za navijače City-a ali zaista su malobrojni.

Navijači Chelsea vjerovatno su bijesni al’ “Kog je briga za vas, kad je zabava kod nas”.

Finale Lige Prvaka ionako je samo Corporate Event. Slavni Bernard Tapie, bivši vlasnik Marseilla, izjavio je nakon poraza od Crvene Zvezde u Finalu: “Sada znam koliko košta Liga Prvaka”.

U sezoni 1992-1993 Olympique de Marseille osvojio je Ligu Prvaka. 1995. godine Bernard Tapie osuđen je na 2 godine zatvora, uključujući 8 mjeseci suspenzije i 3 godine lišenja njegovih građanskih prava zbog namještanja utakmica.

S nestrpljenjem iščekujemo odluku UEFA.

Finale Lige Prvaka (26. svibanj 1993.)

Marseille - Milan 1:0

Odgovori