Teška skupina za Kauboje na EURO-u

Rukomet
ZAGREB – Hrvatska rukometna reprezentacija saznala protivnike na Europskom prvenstvu koje se igra od 13. do 30. siječnja 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.
 
Kauboji će igrati u mađarskom Szegedu u skupini C sa Srbijom, Ukrajinom i Francuskom s kojom otvaramo turnir.

„Ovo je veliki izazov, pogotovo nakon onoga što nam se dogodilo s Francuskom u kvalifikacijama, mislim da će biti jako zanimljiva utakmica. Odlučivat će nijanse, ali nadamo se da ćemo ovog puta imati naše navijače iza sebe. Grupa je teška i izazovna, Srbija se digla, Ukrajinu će se nešto pitati, ali to je Europsko prvenstvo, lakih protivnika nema“, poručio je izbornik Hrvoje Horvat nakon ždrijeba.

Svi se nadaju da će korona biti pod kontrolom do početka iduće godine i da će navijači slobodno dolaziti na tribine, a to posebno veseli izbornika Kauboja.

„Mi smo reprezentacija koja najviše ovisi o osmom igrač, našim navijačima. Nadam se da će se situacija oko pandemije smiriti. Mađarska od ponedjeljka vraća gledatelje na tribine pa se naši navijači mogu polako spremati, pakirati i veseliti prvom mjesecu. Povratku navijača nada se i desni vanjski Luka Stepančić.

„Ako će navijači biti na tribinama vjerujem da će utakmica protiv Srbije će sigurno biti uzbudljiva, pogotovo što će to njima praktički biti domaći teren, Szeged je samo 20-ak kilometara od granice. Staro rivalstvo s Francuzima, dok je Ukrajina mala nepoznanica jer se nismo s njima igrali posljednjih godina“, rekao je Luka Stepančić.

24 reprezentacije bit će smještene u šest skupina, a uz Szeged gradovi domaćini su Debrecen, Budimpešta, Bratislava i Košice.

Odgovori