Nastavlja se grčevita borba za Europu i ostanak u HNL-u

HNL Home
ZAGREB – Do kraja domaćeg nogometnog prvenstva ostala su još tri kola.
Prvak Hrvatske je poznat, zagrebački Dinamo matematički je u nedjelju osigurao 22. titulu u HNL-u. No, i dalje se vodi grčevita borba za Europu i ostanak u ligi. 34. kolo započinje derbijem za ostanak. U 17 sati na Aldo Drosini posljednja Istra igra protiv osme Lokomotive. Gosti nakon dvije vezane pobjede stižu u Pulu puni optimizma:
 

“Ponosan sam na dečke kako su reagirali pod strašnim pritiskom rezultata. Odradili su sve na najbolji mogući način. Postali smo prvaka kompaktna, agresivna momčad. Očekujem da ćemo takvi biti i u Puli. Domaćin je pod većim pritiskom i mislim da to moramo iskoristiti”, najavio je trener Lokosa Samir Toplak.

U 19:05 Osijek u Gradskom vrtu igra protiv Šibenika. Trener Osijeka Nenad Bjelica razmišlja samo o pobjedi iako mu je Dinamo pobjegao na nedostižnih deset bodova:

“Pružit će se prigoda nekim igračima koji su manje igrali, neovisno o tom hoće li ili neće ostati u klubu. Ono što nas zanima je osvajanje tri boda protiv Šibenika i na teren će istrčati najbolja momčad, koja je top fizički i psihički”, poručio je Bjelica.

Sutra su na rasporedu preostale tri utakmice. Slaven Belupo i Rijeka igraju u 16 sati. Zatim, Dinamo i Varaždin startaju od 18:05, dok će kolo zatvoriti Hajduk i Gorica derbijem koji se igra na Poljudu od 20:10. Trenutačna situacija na ljestvici je takva da novi/stari prvak Dinamo ima 78 bodova, deset više od drugog Osijeka. Gorica je treća s 59, Rijeka je četvrta s 52, a Hajduk je peti s 51 bodom. Šibenik je šesti s 35 bodova, dok je sedmi Slaven Belupo s 31. Osma je Lokomotiva s 29, slijedi Varaždin s 27 te posljednja Istra s 25 bodova.

Napisao/la 

Odgovori