Dvije hrvatske posade u Luzernu love vizu za Olimpijske igre

Home Sportmix
ZAGREB – Dvije hrvatske posade ovog vikenda kreću u lov na Olimpijske igre. Veslačka kvalifikacijska regata za Tokio održava se u švicarskom Luzernu od 15. do 17. svibnja.
 
​Vizu će loviti preko 400 sportaša iz 49 zemalja, uključujući i Hrvatsku. Svoje mjesto pokušat će izboriti u ženskoj konkurenciji u disciplini dvojac bez kormilara sestre Ivana i Josipa Jurković, a u muškoj konkurenciji četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Patrik i Anton Lončarić i Marko Ukropina.
 
U svakoj disciplini dva najbolja čamca će se kvalificirati, osim u kategoriji lakog ženskog dvojca koji će imati tri kvalifikacijska mjesta.U disciplini četverac bez kormilara sveukupno je 13 posada.

 “Imamo tri jako teške utrke kvalifikacije, polufinale i finale. Bit će jako teško i naporno, ali mislim da smo spremni”, najavio je Patrik Lončarić. Konkurencija će očekivano biti žestoka.

“Očekuju nas između ostalih protivnici iz Južne Afrike, Njemačke, Kanade i Francuske. Utrke će biti vrlo zahtjevne. Cilj je doći do finala i biti među prve dvije posade. Na Jarunu smo pokazali da se možemo nositi s najtežim protivnicima. Podršku koju smo imali u Zagrebu nosimo u Luzern i nadamo se dobrom rezultatu”, rekao je Ivan Piton.

Kvalifikacijska utrka na rasporedu je u subotu od 11:30 sati . Polufinale nas očekuje u nedjelju od 11:17 sati, a finalna utrka je u ponedjeljak u 10:40 sati.

Napisao/la 

Odgovori