Danas kreće finalna serija za prvaka Hrvatske u košarci

Home Košarka
ZADAR/SPLIT – Pred vratima je finalna serija Hrvatskog košarkaškog prvenstva. Kao i u Kupu, košarkaši Zadra i Splita borit će se za naslov prvaka Hrvatske.
 
Prvi je to dalmatinski finale nakon davne 2008. godine kada je Zadar slavio, također, protiv Splita s 3-2 u pobjedama. Finalna serija kreće danas od 18 sati, a prvi dvoboj igra se u dvorani “Krešimir Ćosić”. Ove sezone Zadar i Split sastali su se čak šest puta, Zadrani su pobijedili četiri utakmice, no njihov trener Veljko Mršić je oprezan uoči finala.

 “Želimo odigrati najbolje što možemo i pokušati osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Split je jako dobra momčad i očekujem veoma dobro finale. Maksimalno ih respektiramo bez što smo ih pobijedili u posljednja tri susreta u nizu”, poručio je trener Zadra Veljko Mršić.

S druge strane strateg Splita Mile Karakaš misli kako će u finalu odlučivati detalji i vjeruje da oni mogu doći do naslova.

 “Došlo je i to finale, praktički najslađi dio sezone kojem smo se svi nadali od samog početka. Mislim da smo apsolutno zasluženo i Zadar i mi u finalu. Vjerujem da nas čeka jedno iznimno zanimljivo finale, u kojemu će kao i uvijek kad su takve situacije, nerijetko odlučivati inspiracija pojedinca. Ja se iskreno nadam i vjerujem da mi na kraju možemo izaći kao pobjednici”, rekao je Splitov trener Mile Karakaš.

​Dodajmo kako se prva dva dvoboja igraju u Zadru, zatim će Split biti domaćin. Ako se pobjednik ne dozna u tri susreta, četvrti se igra u Splitu, a eventualni peti u Zadru.

Napisao/la 

Odgovori