Vlašić o Engleskoj: Bit će spektakl i jedva čekamo

Home
ROVINJ – Hrvatska nogometna reprezentacije polako se kompletira uoči Europskog prvenstva.
 
Izbornik Dalić s nestrpljenjem očekuje da se momčad popuni i da krene s uigravanjem jer prva utakmica s Englekom je već 13. lipnja. Veznjaku Nikoli Vlašiću ovo su prve pripreme za veliko natjecanje u koje ulazi dosta optimizma.
 

“Imam dobar predosjećaj jer smatram da imamo dobru ekipu. Ako prođemo bez ozljeda i ako damo sve od sebe možemo napraviti dobar rezultat”, poručio je Vlašić.

Vlašić je istaknuo jednu reprezentaciju kao poseban motiv:

“Uvijek je motiv igrati za reprezentaciju ali na Wembleyu protiv Engleske znamo kakve su to utakmice. Bit će to spektakl i jedva čekamo tu utakmicu”, rekao je veznjak ruskog CSKA.

Vezna linija po Vlašiću je bolji dio momčadi, a posebno je pijetet dao Interovom Marcelu Brozoviću i Realovom Luki Modriću.

“Suvišno je govoriti o njihovim kvalitetama. To su dva igrača koja mogu igrati u prvih 11 u bilo kojoj močadi na svijetu, a to dvoljno govori o njima”, naglasio je za kraj Vlašić.

Uz Dominika Livakovića i Lovru Kalinića, Simon Sluga je treći vratar reprezentacije. On u dresu Luton Towna brani na Otoku, te dobro poznaje prilike koje očekuju reprezentaciju na startu EURO-a.

“Sigurno će biti ‘napaljeni’ i željet će se pokazati zato što igraju doma pred svojim navijačima. Imaju strašnu momčad s 30-40 igrača. Jedni su od favorita i to nama može biti dodatan motiv da izvučemo nešto dodatno iz nas, kao što uvijek izvučemo u teškim trenucima. Puno toga će se pitati i nas”, najavio je Sluga.

Sluga smatra da je recept za prolazak skupine i prolazak u nokaut fazu ona stara dobro nam znana uzrečica: korak po korak.

“Treba krenuti od nule i onda graditi nešto. Ne treba ići s velikim očekivanjima. Hajdemo prvo proći skupinu pa onda vidjeti do kud možemo stići”, smatra Sluga.

Napisao/la 

Odgovori