Dalić: Lovren ide na Euro, a Armenija je zadnji test

Događaji

Iskusni stoper ide na Euro unatoč neugodnoj ozljedi, rekao je Dalić koji je usput i neslužbeno objavio popis.

VELIKA GORICA – Hrvatska nogometna reprezentacija u 18 sati u Velikoj Gorici protiv Armenije igra prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo.
 
Ipak, promjena kampa i stanje Dejana Lovrena top su reprezentativne teme ovih dana. Iskusni stoper ide na Euro unatoč neugodnoj ozljedi, rekao je Dalić koji je usput i neslužbeno objavio popis.

“Iznad svih očekivanja se oporavlja, neupitna je njegova želja, ali moramo biti pažljivi. Definitivno ide na popis i ide sa nama. Ova 23 igrača koja su na popisu plus tri vratara i to je to, nema više dilema. Samo nedaj Bože da se netko ozlijedi sad na utakmici pa da moramo reagirati”, izjavio je Dalić, a o promjeni kampa rekao:

“Pokušali smo naći neki drugi kamp, poglavito u Londonu, ali ništa se nije poklapalo. Razgovarali smo i odlučili da ostanemo u Hrvatskoj. Mislim da je najbolje tu biti među svojim narodom i tako ćemo se pripremiti, imat ćemo svoj mir. Kad već nismo u drugom kampu tamo, Hrvatska je najbolja solucija i ja sam zadovoljan”, izjavio je Dalić. Drugi protivnik je moćna Belgija koja će dati puno odgovora koliko Vatreni mogu, a izbornik Zlatko Dalić objašnjava koji je cilj ove utakmice.

“Ovo je zadnja prilika za isprobavanje solucija. Pokušat ćemo i sačuvati neke igrače ali rezultat je važan. On nosi samopouzdanje i atmosferu tako da nećemo ništa po tom pitanju kalkulirati. Igrat ćemo punom snagom ali rasporedit ćemo minute i dva sistema prvo i drugo poluvrijeme”, rekao je Dalić. Marcelo Brozović naglasio je kako je za uspjeh na Euru potreban maksimalan angažman, a igrati kod kuće u Velikoj Gorici posebno ga veseli.

“Stvarno je dobar osjećaj tu kod mene u mom kraju igrati. Nadam se da ćemo pobijediti. Vidjeli smo u posljednje vrijeme ako pristup nije pravi i svi nisu na sto posto onda ima problema. Po meni je najbitnije gledati u ove tri utakmice da prođemo tu grupu, a onda ćemo lako”, izjavio je Brozović.

Napisao/la 
Foto: Ivica Drusany

Odgovori