Dalić uoči Belgije: Nismo autsajderi na Euru

Home Nogomet

BRUXELLES - Hrvatska nogometna reprezentacija u 20:45 protiv Belgije u Bruxellesu nastupa u generalnoj probi za Europsko prvenstvo.

Brončani sa Svjetskog prvenstva u Rusiji i jedni od glavnih favorita nadolazećeg turnira odlična su priprema za prvo kolo Eura u kojem Vatrene očekuje novi sudar s Engleskom.

“Točno je da igramo protiv najboljih trenutno po FIFA-inoj ljestvici, imaju naš respekt. Svaka utakmica je važna pa tako i prijateljska zbog rezultata, on nosi samopouzdanje, sigurnost i motiv. Dakle jako je važna utakmica kao i da ne bude nikakvih ozljeda”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Njemu i svakom istinskom navijaču žao je što večeras nećemo gledati Kevina De Bruynea. Belgijski fantazist ozlijedio se u finalu Lige prvaka i jučer je operiran.

“Tako veliki igrač sigurno nedostaje, želim mu brzi oporavak i da zaigra na prvenstvu. Bila bi šteta za Euro da ostane bez takvog igrača, želim mu da se pojavi u momčadi Belgije”. Komentirajući susret s Engleskom u prvom kolu i eventualni strah od nekog revanša zbog polufinala Rusije, Dalić je komentirao kako stoji Hrvatska jakoj konkurenciji europskih reprezentacija.

“Sigurno da Hrvatska ne dolazi kao autsajder na Euro, imamo šansu i prigodu. Međutim, moramo ići polako i biti skromni, prvi cilj je proći grupu”, naglašava Dalić.Dokapetan Domagoj Vida obećava srčanost momčadi, kako večeras tako i kada bude za bodove.

“Hrvatski navijači uvijek imaju velika očekivanja od nas, visoko smo podigli ljestvicu. To ne stvara preveliki teret, možda samo malo. Idemo igrati za reprezentaciju sa srcem u svakoj utrakmici zbog naših ljudi”, rekao je Vida. Belgija je bila naš nesuđeni protivnik u finalu Svjetskog prvenstva, mnogi su tada priželjkivali dvoboj Vatrenih i Crvenih vragova. Vrijeme se ne može vratiti ali Dalić sada poručuje.

“Pa evo nemam ništa protiv da to bude finale Europskog prvenstva”, zaključio je Dalić.

Napisao/la 

Odgovori