Dalić uoči Engleske traži dobitnu formulu, Badelj; Budućnost je svijetla

Događaji

ROVINJ - Četiri dana ostala su do utakmice Hrvatska - Engleska, otvaranja Eura za Vatrene.

Sinoć su reprezentativci u Rovinju odradili žešći trening, izbornik Zlatko Dalić traži način koji će donijeti dobro otvaranje europske smotre.
Na Wembleyju nikad nije lako, a k tomu još domaćinima najblaže rečeno nismo dragi. Bez obzira na to jedan od naših najiskusnijih igrača, Milan Badelj smatra kako momčad ima snagu opet napraviti nešto veliko protiv Gordi Albiona.
 
“Izbornik od nas traži kompaktnost, reakciju pri izgubljenoj lopti. Manje-više to je ono što svi rade, ta reakcija pri izgubljenoj lopti i visoki pritisak da se ne bi morao vraćati 60-70 metara i pri tom postavljati u blok. Ja vjerujem u reprezentaciju i vjerujem da ćemo prvu utakmicu odigrati na visokom nivou i onda da će nas nakon toga krenuti”, izjavio je Badelj.

Luka Ivanušec prvi put je među Vatrenima. Bez sumnje sjajan igrač teško da će dobiti previše minuta jer konkurencija u našem veznom redu možda je i najjača na svijetu, ali veseli ga makar i samo trenirati s ovom momčadi.

“Volim pogledati što oni rade i kako se pripremaju pred utakmicu da vidim radi li se drugačije vani u odnosu na Dinamo. A što se tiče razgovora s izbornikom, pričali smo i rekao mi je da sam ovdje, ali da ne moram žuriti jer moje vrijeme tek dolazi”, kaže Ivanušec. Na mladima svijet ostaje, a ni senatori još uvijek nisu za baciti tako da je Milan Badelj optimističan za dalje.

“Reprezentacija se manje više iskonstruirala tokom Lige nacija i početkom kvalifikacija. Sad su tu još Luka Ivanušec i Joško Gvardiol, a drugi mlađi igrači već su bili s nama tako da se i znamo. Luka i Joško imaju strašnu kvalitetu i mislim da im je dovoljno par treninga da se uklope u našu momčad. Imamo dobar spoj mladosti i iskustva te mislim da je budućnost hrvatskog nogometa svijetla”, zaključuje Badelj.

Napisao/la 
Foto: Ivica Drusany

Odgovori