Paratletičari se vratili s najuspješnijeg Europskog prvenstva u povijesti

Home Sportmix

ZAGREB - Hrvatski paratletičari vratili su se sa Europskog prvenstva u poljskom Bydgoszczu. Najuspješnija je to europska smotra za Lijepu našu u povijesti.

Naši sportaši kući su donijeli čak deset medalja – četiri zlata, dva srebra te četiri bronce. Izbornik paraolimpijske reprezentacije Damjan Sedić ne krije oduševljenje pred nastupe na paraolimpijskim igrama u Tokiju, a akcijom u Poljskoj je zadovoljan.
 
“Ovo je najveću uspjeh paraolimpijske reprezentacije ikad na Europskim prvenstvima. Istaknimo europski rekord Ane Gradečak, vodeći skok sezone Zorana Talića ali i sve ostale kvalitetne nastupe naših reprezentativaca. Možemo očekivati odlične nastupe na paraolimpijskim igrama u Tokiju te se nadam kojem odličju i tamo”, rekao je Sedić. Ana Gradečak dakle europska je prvakinja u kugli u kategoriji F41 s novim kontinetalnim rekordom, bacila je 8,23 metra za najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

“Bila je velika konkurencija ali prebacila sam rekord. Jako sam sretna, zahvaljujem treneru Renduliću na velikom trudu i radu jer bez njega ovo ne bi bilo moguće. Dalje očekujem pozivnicu IPC-a za paraolimpijske Igre u Tokiju, pripremat ću se još jače”, izjavila je Gradečak. Ivan Katanušić europski je prvak u disku, a na Tokio također gleda s optimizmom nakon što mu se pred Rio dogodio peh.

“Konačno sam uspio, ovo mi je osma medalja s velikih natjecanja ali prvi put sam europski prvak u disku, bio sam u kugli. Ovo je i odlična priprema za Tokio jer je sada u Poljskoj bila konkurencija koja će biti i tamo.”

Zlatni u Bydgoszczu bili su i Zoran Talić u skoku u dalj te Miljenko Vučić u kugli. Srebrni su bili Jelena Vuković (kugla F57) i Vladimir Gašpar u bacanju koplja, a brončani Deni Černi (kugla F33), Luka Baković (koplje F46), Velimir Šandor u disku te Mikela Ristoski u skoku u dalj.

Napisao/la  

Odgovori