Barbara Matić svjetska prvakinja u judu

Borilački Sportovi Home
BUDIMPEŠTA – Barbara Matić ušla je u povijest. Hrvatska judašica u Budimpešti postala je svjetska prvakinja u kategoriji do 70 kilograma i tako osvojila prvu svjetsku seniorsku medalju za domaći judo. Sjajne borbe zaredala je do infarktnog finala protiv Japanke slavnog imena Yoko Ono. Matić je kroz cijeli meč bila bolja ali iskusna japanska parterašica uspjela ju je 30 sekundi prije kraja uhvatiti u gušenje. Najbolja hrvatska sportašica u prošloj godini ipak je izdržala i tako potpuno zasluženo stigla do golemog uspjeha.

“Ne znam što da ti kažem, stvarno sam presretna. Ma sutra me pitaj. Jednostavno kad je borba bila gotova nisam mogla vjerovati kao ni sada. Stvarno sam presretna, sve naj”, oduševljena je Matić.

Petak je rezerviran za Karlu Prodan (do 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg), splitski dvojac od kojih se Prodan plasirala u Tokio, a Kumrić traži medalju počevši od dvoboja s boljim iz susreta Estonca Imala i Brazilca Goncalvesa. Prodan na početku ide na Ekvadorku Chalu, a u slučaju pobjede očekuje ju svjetski broj 1, Francuskinja Malonga.

Barbara Matić - svjetska prvakinja

Odgovori