Spektakl na otvorenju Eura, nastupaju Andrea Bocelli i Bono Vox

Home Nogomet

EURO 2020 Ceremonija Otvaranja

Vatromet
ZAGREB – Nakon godinu dana čekanja, nogometni fanatici su došli na svoje, počinje Europsko prvenstvo u nogometu. EURO se održava u 11 gradova u 11 različitih zemalja, a program će na mitskom Olimpicu u Rimu otvoriti Italija i Turska utakmicom od 21 sat pred 16.000 navijača, 25 posto kapaciteta.
 

Ceremoniju će desetak minuta ranije otvoriti Francesco Totti i Alessandro Nesta, nekad veliki rivali u Romi i Laziju, odnosno Milanu. U programu koji su nazvali “Trijumf Europskog prvenstva” zasvirat će talijanski nacionalni policijski orkestar pred 24 balona za 24 reprezentacije koje sudjeluju na Euru. Za to vrijeme nastupat će plesači i bubnjari u vertikalnoj koreografiji, privezani za krov stadiona. Za spektakularan završetak pobrinut će se veliki talijanski tenor Andrea Bocelli izvedbom pjesme Nessun Dorma iz Puccinijeve opere Turandot.

“Bit će mi zadovoljstvo i čast ponuditi svoj glas na svečanom otvaranju EUFA Euro 2020. u centru Olimpijskog stadiona u Rimu. Bit će to i prilika da pošaljemo snažnu poruku nade i pozitive”, poručio je Bocelli putem društvenih mreža.

Zatim će na scenu virtualno izaći Bono i The Edge iz U2-a uz DJ-a Martina Garrixa izvesti službenu himnu Eura, We Are The People. Sutra su na rasporedu nove tri utakmice, dok Hrvatska prvenstvo otvara u nedjelju protiv Engleza na kultnom Wembleyu u 15 sati.

Napisao/la  

Odgovori