Modrić uoči Engleske na Wembleyu: Teren je jedino mjerilo i vidjet ćemo što će biti

Home Nogomet

LONDON - Hrvatska nogometna reprezentacija sutra na EURO-u u 15 sati igra protiv Engleske na otvaranju skupine D.

Obje se reprezentacije dobro poznaju i preostaje još samo da se ispoliraju posljednji taktički detalji za ovaj velik derbi sutrašnjeg dana.

“Očekujem ih dosta agresivne i očekujem čvrstu, tešku, borbenu utakmicu. Na nama je da odigramo što bolje možemo i da vidimo kako će se utakmica razvijati. Mi smo spremni, dobro smo radili ovih sedam dana i pripremali se za Engleze i po meni će odlučivati nijanse. Spremni smo i veselimo se utakmici”, poručio je na početku kapetan Luka Modrić.

Ako će Englezi pobijediti to će sigurno biti na tribinama Wembleya jer će biti brojniji.

“Naravno da će nam faliti navijači u velikom broju, jer nam njihova prisutnost puno pomaže i daje nam dodatnu energiju. Što se tiče engleskih prognoza o tome da su bolji u svim segmentima, ne bih htio ulaziti previše u njihove analize. Teren je jedino mjerilo i vidjet ćemo sutra tko je bolji i tko će izaći kao pobjednik iz te utakmice”, objasnio je Modrić.

Mnogi u Modrićevim godinama već su s obiteljima na odmoru, a Luka i dalje ne posustaje jer igranje za reprezentaciju je kapetanu Hrvatske iznad svega.

“Mislim da ne treba posebno naglašavati kolika je čast, ali i obveza. Ovo je veliko natjecanje – Europsko prvenstvo, očekivanja naših ljudi su velika, a i sami od sebe očekujemo puno. Veselimo se EURO-u i nadam se da ćemo pokazati pravo lice”, rekao je Modrić.

Taktika se u oba tabora skriva na sve moguće načine, a izbornik Zlatko Dalić je ipak otkrio kako će Vatreni sutra stati kontra Gordog Albiona.

“Naravno da nećemo doći samo se braniti i pokušat ćemo napraviti dobar rezultat. Start je jako bitan, svi želimo dobro početi s dobrim rezultatom da nam da novo samopouzdanje za nastavak. Bitno je oduprijeti se pritisku i da ne praznimo prostor. Jako nam je važno da kroz naš posjed dođemo do šansi. Pripremali se jesmo, ali vidjet ćemo sutra kako će biti, ali mislim da ni mi njih, ni oni nas, mogu puno iznenaditi.”

O sutrašnjoj postavi Dalić kaže:

“Mislim da smo za sutra odabrali najbolje za taktiku koju smo odabrali i što je trenutno najbolje za Engleze. Pripremali smo se za tu utakmicu i složili smo ekipu koja će po meni biti moćna, potentna i agresivna i s te strane nemamo tih problema”, najavio je Dalić.

Na kraju izbornik je ponovno naglasio značaj Luke Modrića u reprezentaciji.

“Što god da kažem o Luki bit će premalo, da on u 35., 36. godini igra ovakav nogomet, ovako profesionalno. Nakon Svjetskog prvenstva mnogi su mislili da će stati, da će se ugasiti, a on je sve bolji i bolji što je stariji. Moramo biti sretni što je s nama u reprezentaciji, pogotovo mlađi igrači koji od njega uče. Luka je primjer svima drugima i mislim da će još dugo trajati”, za kraj je rekao Dalić.

Veliki dvobvoj na Wembleyu sutra počinje u 15 sati.

Napisao/la  

Odgovori