Minimalan poraz Vatrenih na startu EURO-a

Home

LONDON - Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je prvu utakmicu na EURO-u. .

Vatreni su na Wembleyju pred malobrojnim hrvatski navijačima u skupini D izgubili od Engleske 1-0. Gol za pobjedu postigao je Sterling nakon nekoliko grešaka naših obrambenih igrača u 57. minuti. U susretu koji je obilovao taktičkim zamislima oba trenera Engleska je djelovala bolje i opasnija za vrata našeg golmana Dominika Livakovića.

Već na početku susreta Gordi Albion pritisnuo nas je i mogao povesti preko Fodena koji je pogodio stativu. Nakon toga Livaković je obranio jednu tešku loptu. tek negdje nakon pol sata Hrvatska se oslobodila pritiska ali bez konkretnog učinka. U drugom djelu Modrić i društvo bili su na početku ravnopravan protivnik, a Englezi su se pritajili i čekali svoju šansu.

U 57. minuti nakon grešaka i zakašnjelog starta Gvardiola i Čalete-Cara Phillips je sjajno asistirao Sterlingu, koji pored Vrsaljka i Livakovića postiže gol odluke na ovoj utakmici. Imali smo i mi nekoliko prilika i poluprilika, ali udarce Modrića, Perišića, Rebića i na kraju Pašalića ili je zaustavio engleski vratar ili lopta nije pogodila okvir gola. Sljedeća naša utakmica je u petak u 18 sati u Glasgowu protiv Češke.

EURO 2020

Engleska - Hrvatska 1:0

Odgovori