Lovren: Lijepo je vratiti se, Vrsaljko: Čeka nas ‘fajterska‘ utakmica

Hrvatska Nogomet

 Hrvatska nogometna reprezentacija danas se opet kompletira nakon što su akteri s Wembleyja dobili odmor te je sav fokus na utakmici sa Češkom.

Naš sljedeći protivnik jučer je svladao Škotsku 2:0 ali i bez toga Vatreni imaju imperativ pobjede. Pred novinare je danas stao tandem Lovren – Vrsaljko. Iskusni stoper vraća se nakon što se ozlijedio praktički prvi dan priprema i konkurira za nastup u Glasgowu.

“Odlično se osjećam, bolje nego prije dva tjedna. Vraćam se u svoj ritam stvarno je lijepo opet biti u pogonu. Vidjet ćemo što će biti u petak i što će izbornik odlučiti”, izjavio je Lovren. Osvrnuo se na utakmicu na Wembleyju u kojoj je bio prisiljen biti samo gledatelj.” 

 

Htjeli smo tri boda ali nije išlo. Nije to bila Hrvatska koju poznajemo i za koju mi znamo da može bolje odigrati. Moramo popraviti sliku u sljedećoj utakmici i bolje to odraditi”.

Kakvi su Česi i kako popraviti tu sliku protiv njih?

“Nisu loša momčad. Imaju dosta defanzivnu igru, kompaktni su tako da neće biti lako. No, budemo li mi pravi i onakvi kakvi možemo ne bi trebalo biti problema. Trebamo biti čvrsti, odraditi od početka do kraja kako treba i kako god znamo uzeti ta tri boda”, zaključuje Lovren, a nadovezao se na to drugi dobri duh ove momčadi, Šime Vrsaljko.

“Sljedeća utakmica bit će ‘fajterska’. Najbitniji je rezultat ali mi ćemo usmjeriti događanja odnosno hoćemo li se tući s njima ili usmjeriti utakmicu na način koji je nama potreban da ostvarimo rezultat koji želimo”, smatra Vrsaljko, a Lovren je komentirao i posljednjeg protivnika u grupi.

“Škotska se nije predala jučer. Borbeni su i srčani, hrabri. I protiv njih nas čeka velika utakmica još se i igra kod njih. Treba se paziti”, smatra Lovren. Iako su neke standardne boljke još tu nakon dugo vremena veći problem čini se napad nego obrana Vatrenih.

“Vidim odlično našu obranu. Ima situacija na kojima još treba poraditi ali svakim danom naporno radimo analiziramo i trudimo se”. Nakon što je u Rusiji bio jedan od ključnih igrača i u životnoj formi, zaredale su loše stvari. Vrsaljko ide beskompromisno i to se vidi ali vide se i nažalost tri godine bez pravog ritma.

“Od sebe očekujem puno te da ću ostvariti svoje ciljeve. No nisam tu da samo gledam sebe već da stavim cijelog sebe u službu reprezentacije”. Dosta se u posljednje vrijeme razgovara o klupskoj budućnosti desnog beka, brojni navijači Hajduka zovu ga na Poljud. Vrsaljko je za sada suzdržan.

“To što rade je fenomenalno, imaju sjajne navijače i struku koja ih vodi. Idu uzlaznom putanjom i želim im sve najbolje. Ne mogu javno reći koji su mi planovi ali u daljnjoj budućnosti možda se vratim kući. Hoće li to biti u svrhu življenja ili igranja nogometa, još ćemo vidjeti”, zaključuje Vrsaljko.

Napisao/la  

Odgovori