Uoči Čeha Lovren poručio: Kad je najpotrebnije mi smo pravi; Dalić: Ja sam optimist

Nogomet

GLASGOW - Vatreni večeras od 18 sati love prvu pobjedu na Europskom nogometnom prvenstvu. Protivnik u drugom kolu je Češka koja je na startu turnira svladala domaćina Škotsku 2-0, dok je naša reprezentacija poražena od Engleske. Ukratko, hrvatskim nogometašima treba u prohladnom Glasgowu pobjeda za nadu u prolazak u drugi krug natjecanja.

U prvom kolu napad naših Hrvatske bio je u samoizolaciji, a obrani je bio dovoljan jedan kiks za konačnih 1-0 Engleza. Velike se nade polažu u povratak Dejana Lovrena u prvu postavu, jer osmi što bi obrana trebala biti čvršća, naš stoper je jedan od onih kojeg se sluša u igri.

„Kad je najpotrebnije i najteže mi smo uvijek pravi. Sve je u našim rukama ali bit će teško jer je Češka iznimno čvrsta ekipa. Moramo iznimno pametno odigrati i odraditi sve što izbornik traži od nas”, najavio je Lovren.

„Svaki poraz pada teško, pa makar i na Wembleyju od Engleza. Znamo da je sve u našim rukama i željni smo pravog rezultata, nasušno nam je potreban da nas podigne”, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

„Ja sam optimist. Ako me pitate zašto, bili smo ravnopravni s Engleskom i Belgijom. Falila nam je igra prema naprijed, bilo je loše i slabo. Nadam se da ćemo to popraviti i stavit ćemo malo ofenzivniju ekipu i imati više dubinskih lopti, preko bokova igrati jedan na jadan i utrčavanja u prazan prostor”,otkrio je dio taktike Dalić i objasnio kako igra Češka.

„Iz bloka jako brzo izlaze sa 6-7 igrača u napad, imaju podršku vezne linije i desnog braniča Coufala koji se ubacuje se iz drugog plana i to je njihova snaga i moć, ali opet njihov izlazak s puno igrača nama daje prostor. Mi moramo ulaziti u završnicu s više igrača jer nam pobjeda i dobar rezultat trebaju”, poručio je Dalić i objasnio hendikep Hrvatske, koja je uvijek na tribinama imala glasnu podršku navijača.

„Nije pošteno prema nama, ali nije to nitko slagao i tako se poklopilo u Engleskoj i Škotskoj gdje naši navijači ne mogu doći. Za nas je to najgore moguće, njihovi mogu doći, naši ne mogu, a i Česi su sutra u istoj situaciji kao mi. Vidjet ćemo”, zaključio je Dalić.

Mi počinjemo u 18, a u drugoj utakmici naše skupine D Engleska dočekuje Škotsku od 21 sat na Wembleyu. Dan na EURO-u otvaraju Švedska i Slovačka u 15 sati.

Napisao/la  

Foto: Ivica Drusany

Odgovori