Navijači se vraćaju na Poljud; Generalka Hajduka protiv Zrinjskog

HNL

SPLIT - Hajduk će u ponedjeljak 12. srpnja s početkom u 21 sat protiv momčadi HŠK Zrinjski Mostar odigrati generalku pred početak nove natjecateljske sezone.

Bijeli su sukladno novim epidemiološkim mjerama, omogućili svojim vjernim navijačima povratak na stadion nakon gotovo devet mjeseci izostanka i nemogućnosti dolaska publike na Poljud. Poljudskoj publici će se na Poljudu predstaviti nova momčad prije prve utakmice nove sezone koju Hajduk igra u gostima protiv Lokomotive u subotu 17. srpnja. Kako bi se navijači mogli pravovremeno pripremiti na postojeće uvjete sukladno odlukama nadležnih institucija, klub će za ovu utakmicu poduzeti sve mjere koje će vrijediti i za prvu natjecateljsku utakmicu na Poljudu u novoj sezoni, a koja se igra 22. srpnja protiv kazahstanskog Tobola u sklopu 2. pretkola Konferencijske lige.

Nakon gotovo devet mjeseci navijači se vraćaju na tribine poljudskog stadiona, ali uz poštivanje strogih epidemioloških pravila i mjera.

To znači da svi prisutni gledatelji moraju ispuniti barem jedan od sljedećih uvjeta:

– prije više od 14 dana primili drugu dozu cjepiva protiv COVID-19, odnosno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, primili jednu dozu prije više od 14 dana ili

– preboljeli bolesti COVID-19, a da od preboljenja nije prošlo više od 180 dana – preboljeli bolest COVID 19 i cijepili se najmanje jednom dozom cjepiva – unatrag 72 sata bile negativne prilikom testiranja PCR testom ili unatrag 48 sati bile negativne prilikom testiranja brzim antigenskim testom na SARS-CoV2.

​Barem jedan od navedenih uvjeta potreban je kako bi svaki gledatelj mogao ući na poljudski stadion.

Napisao/la 

Odgovori