Kvalifikacije za Ligu prvaka: Majer i Jakić slomili Omoniju za mirniji uzvrat

Home

ZAGREB - Nogometaši Dinama pobijedili su u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka ciparsku Omoniju 2-0 golovima Majera u 65. i Jakića 81. minuti.

Mlako su krenuli domaći igrači, a iskusni gosti umrtvili su napadače Dinama. Modrima je tako trebalo 36 minuta da dosegnu radnu temperaturu i zaprijeti Cipranima. Bruno Petković našao je malo prostora izvan peterca Omonije i pucao, lopta se odbila od protivničkog igrača do Petkovića i uslijedio je novi udarac te je ponovno je isti nogometaš spriječio siguran gol.

Imala je i Omonia neke svoje šanse, završavalo je to u bloku Dinama ili je Livaković sigurno obranio. Loše iz tog perioda je da se ozlijedio kapetan maksimirskih plavih Arijan Ademi i napustio je igru, a u 42. ušao je Josip Mišić. Bez golova je završio prvi dio igre, a u drugom Dinamo je bio ponovno više u posjedu lopte. Omonia je čekala kontru iz koje je u jednoj situaciji opasno zaprijetila. U 63. Ivanušec se ozlijedio i napustio travnjak, a dvije minute kasnije Ciprani su napokon kapitulirali. Nakon greške gostujućih igrača Mišić je pronašao Majera koji vara jednog od protivnika i trese mrežu Omonije za 1-0. U 80. snažno je pucao Ristovski, vratar je odbio u korner nakon kojeg je lopta stigla do Majera. Uslijedio ubačaj, a Kristijan Jakić s nekih šest metara glavom povisuje na konačnih 2-0 u 81. minuti. Tek smo na pola puta poručio je nakon utakmice trener Dinama Damir Krznar.

„Iza nas je prvo poluvrijeme koje smo završili vodstvom od 2-0 i utakmica i dalje traje i nije završena. Prednost nam je zahvalna ali morat ćemo se izuzetno potruditi da ju i zadržimo, a težnja je da tu prednost i povećamo”, rekao je trener Modrih.O zdravstvenom stanju Ademija i Ivanušeca Krznar kaže:

„Ivanušec je OK, Ademi na izgleda dobro na prvi pogled. Nešto više znat ćemo nakon pregleda, a za sad nije dobro i bolan je kvadriceps i on šepa”, poručio je Krznar.

„Napravili što smo si zadali prije utakmice što se tiče rezultata. Znali smo da je Omonia dobro organizirana momčad i da nam neće biti lako. Za prvu utakmicu smo svoje napravili i zadovoljni smo rezultatom”, rekao je Lovro Majer.

Utakmica je bila teška. Znali smo da su dobar protivnik i da ćemo se trebati namučiti da postignemo pogodak. Bili smo bolji i dominantni, zasluženo smo zabili ta dva gola, možda smo mogli još ali ne treba pobjedi gledati u zube”, poručio je strijelac drugog gola Kristijan Jakić. Uzvrat je u sljedeći utorak u Nicosiji.

Napisao/la  

Odgovori