HNL: Osijek slavio na Poljudu, čudesan zgoditak Livaje

Događaji HNL Home Hrvatska Nogomet Sport

SPLIT/RIJEKA - Nogometaši Osijeka slavili su u derbiju 2. kola HNL-a.

Igrači Nenada Bjelice u odličnoj utakmici svladali su Hajduk na Poljudu 2-1. Nakon što je prvi dio završio bez pogodaka, a oba su kluba imali su prilike za postizanje zgoditaka, rezultat se promijenio u 64. minuti. Livaja je osvojio jednu loptu uz desnu aut liniju, ušao u šesnaesterac Osijeka do korner linije i desnicom opalio u suprotni kut Ivušićevog gola. Bio je to jedan od najljepših zgoditka u povijesti HNL-a. Slavlje na Poljudu nije trajalo dugo. Samo dvije minute kasnije Osijek izjednačava preko Jurčevića. Gol odluke postigao je Pilj u 87. nakon što je vratar Hajduka Lovre Kalinić loše odbio loptu.

„Kontrolirali smo većinu utakmice, pogotovo prvo poluvrijeme. Dogodile su nam se oscilacije, poveli smo i primili smo brzo gol, a mislim da nismo trebali. To se vidi da nedostaje iskustva jer je momčad mlada”, rekao je veznjak Hajduka Filip Krovinović.

„Zadovoljan sam pobjedom i šest bodova iz dvije utakmice. Pobijediti Hajduk u Splitu nije lagano, a pogotovo ovako odličnog Hajduka, koji ima izuzetnu ofenzivnu kvalitetu i u svakom trenutku te može ugroziti”, rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica.

Nogometaši Rijeke u derbiju della Učka pobijedili su Istru. Domaćin je na Rujevici slavio 2-0 sjajnim golovima Josipa Drmića. Prvi je postigao u 79., a drugi četiri minute kasnije. Treba naglasiti da je VAR poništio Riječanima zgoditak Obregona, a u petoj minuti sudačkog dodatka Pavičiću je vratar Istre obranio kazneni udarac.

„Velike čestitke igračima jer su odigrali odličnu taktičku utakmicu. Imali smo veliki broj prilika i šteta bi bilo da nismo pobijedili”, rekao je trener Rijeke Goran Tomić.

Nakon dva odigrana kola na vrhu HNL-a s maksimalnim učinkom od šest bodova na čelu su Osijek i Rijeka, Lokomotiva ima četiri, Dinamo, Slaven Belupo, Istra i Gorica imaju tri, Hajduk je na jednom, a Šibenik i Hrvatski Dragovoljac su bez bodova.

Odgovori