OI: Braća Fantela četvrti nakon prvog plova, Stipanović i Vorobeva pali u poretku

Događaji OI Tokyo 2020

TOKIO - Hrvatski jedriličari Mihovil i Šime Fantela u prvom plovu klase 49er završili su na četvrtom mjestu.

Braća su nešto slabije ušla u plov, no u završnici su ubacili u brzinu više i stigli do vrlo dobrog četvrtog mjesta. Ispred njih u prvom plovu završile su irska, britanska i njemačka posada. Druga dva plova koja su se trebala voziti danas u klasi 49er odgođena su zbog slabog vjetra. Dodajmo kako će u toj disciplini ukupno biti voženo 12 plovova te onaj završni za medalje.

Tonči Stipanović u klasi Laser i Elena Vorobeva u klasi Laser Radial nisu uspjeli obraniti jučerašnje visoke pozicije i pali su u poretku. Stipanović je u tri današnje regate zauzeo 22., 13. i četvrto mjesto te pao s drugog na sedmo mjesto u ukupnom poretku i udaljio se od borbe za odličje.

 Vorobeva je pala sa šestog na deseto mjesto nakon šest od ukupno deset plovova, a danas je u dvije utrke imala 16. i 15. mjesto. Ruskinja s hrvatskim državljanstvom na granici je ulaska u utrku za medalje.

Podsjetimo, u klasama Laser i Laser Radial održat će se po 10 plovova nakon kojih će se po najboljih 10 plasirati u borbu za odličja.

Odgovori