Čudesna braća Sinković osvojila olimpijsko zlato!

Home OI Tokyo 2020 Sport

TOKIO - Čudesna braća Sinković osvojila su zlato u dvojcu bez kormilara na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sinkovići su već nakon uvodnih sto metara došli na vodeću poziciju koju nisu ispuštali do kraja utrke. Nakon prvih 500 metara imali su 1,16 sekundi prednosti nad drugoplasiranim Dancima. Nakon prvog kilometra povećali su prednost na nešto više od dvije sekunde. Jak bočni vjetar kao i valovi nisu omeli braću koji su sigurnim i snažnim zaveslajima grabili ka novoj olimpijskoj medalji. Iako su u posljednjih 200 metara srebrni Rumunji pokušali dostići hrvatski dvojac, to im nije pošlo za rukom. Treće mjesto osvojili su Danci. Evo što je poručio Martin Sinković.

“Stvarno utrka točno kako smo zamislili. Jučer smo rekli da imamo još energije, da ćemo dati sve od sebe i dali smo sve od sebe. Poseban osjećaj. Još jednom smo ispisali povijest”.

 

Ovo je treća olimpijska medalja za braću Sinković, a važno je spomenuti kako su sve tri bile u različitim disciplinama. U Londonu su 2012. osvojili srebro u četvercu na pariće, a u Rio de Janeiru se okitili zlatom u dvojcu na pariće. Valent i Martin nisu zaboravili na navijače u Hrvatskoj.

“Utrka fenomenalna, sve je išlo po planu. Rumunji su malo ranije krenuli, znali su da na zadnjih 500 neće stići. Malo smo ih pustili, a onda smo krenuli maksimalno i odbili napad, tako da sada slavimo i uživamo. Pozdrav cijeloj Hrvatskoj, hvala na navijanju. Milijun poruka smo dobili”, rekao je Valent, a Martin je dodao:”Hvala što nas pratite i što nam šaljete pozitivne komentare, pozitivnu energiju, stvarno nam je to pomoglo.”

Ovo je treća medalja i drugo zlato za Hrvatsku na dosadašnjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

  • Napisao/la  Mediaservis

Odgovori