Dinamo bez Lige prvaka i pogotka u 180 minuta protiv Šerifa

Home Nogomet

ZAGREB - Nogometaši Dinama jesen će provesti u Europskoj ligi. Modri na Maksimiru nisu uspjeli nadoknaditi 0:3 protiv Šerifa, završilo je 0:0 te tako drugu godinu zaredom nisu se plasirali u Ligu prvaka.

Nakon što je Šerif na otvaranju utakmice pogodio stativu Dinamo se stabilizirao i najbolje izgledao u prvih 20 minuta. Pokušavali su Petković, Čop, i Ivanušec. Gol je visio u zraku ali nije pao, Šerif je nakon nokdauna bolje stao u obrani i do kraja susreta zatvorio sve prilaze. Također, protivnički golman bio je na razini, Athanasiadis je skinuo nekoliko nezgodnih lopti, a jedino što nije uspio zaustaviti bio je Oršićev pogodak u 76. minuti poništen zbog zaleđa. Damir Krznar priznao je da je Šerif zasluženo prošao dalje.

“Osjećaji su malo pomiješani. Tuga zbog loše dionice u Tiraspolu ali i ponos jer je naša momčad pokušavala do samog kraja, borili se i u 80. minuti, vjerovali da možemo. Trebalo je nešto više, mali jezičac sreće da možda jedna šansa u prvom poluvremenu uđe”, izjavio je trener Modrih, a Josip Mišić dodao je: “Mogu žaliti zbog prve utakmice. Previše smo tamo podbacili i bio je prevelik zalogaj mada smo dali sve od sebe i barem na Maksimiru zaslužili pobijediti”.

Lovro Majer odigrao je možda i posljednju utakmicu za Dinamo te je zahvalio navijačima.

“Jako je lijepo vidjeti navijače, atmosfera je bila baš dobra. Dugo nije bilo ovoliko ljudi i lijepo je od njih da su nas došli podržati. Možemo im samo zahvaliti i obećati da ćemo i dalje davati sve od sebe”.

Ždrijeb Europske lige na rasporedu je sutra u Istanbulu.

“Navikli smo navijače da sve bude na vrhunskoj razini i ostvarujemo dobre rezultate. Sada se ipak moramo okrenuti Europskoj ligi i tamo pokušati napraviti što bolji rezultat”, zaključio je Luka Ivanušec.

Napisao/la 

Odgovori