Prvi poraz odbojkašica, Italija presnažna

Sport

ZADAR -Hrvatske odbojkašice doživjele su prvi poraz na Europskom prvenstvu.

U posljednjem kolu skupine C Italija je slavila s 3:0 u setovima. Naše djevojke tako će s drugog mjesta ići u osminu finala, a tamo ih očekuje drugoplasirana ekipa skupine A. Mogući protivnici su Belgija, Francuska i Rusija. Italija je sinoć pokazala razinu više i zasluženo slavila, izbornik Danielle Santarelli nije nezadovoljan raspletom.

“Drugi smo u grupi i sretan sam jer prije ljeta nadao sam se da će biti tako. Nadam se da ćemo igrati protiv Rusije. Naš posao je igrati našu odbojku, a želimo li osminu finala zasigurno morat ćemo se još popraviti”, izjavio je Santarelli.

Kapetanica Samanta Fabris kazala je kako je ekipa bila svjesna tko je s druge strane mreže.

“Znamo da ako su one odlučile igrati na razini više, a mi nismo na 110 posto, ne možemo im se ni približiti. Možda smo u nekim trenucima mogle dati više i jednostavnije odraditi neke stvari. Međutim, nema žaljenja, spremamo se dalje za osminu finala”, rekla je Fabris, a Božana Butigan zaključila je:

“Naravno da nam je svima žao ali glavu gore. Idemo u Beograd i pripremiti se što bolje za osminu finala. Prije ove utakmice znali smo da je Italija favorit. Htjele smo barem uzeti jedan set, no nije išlo”.

Napisao/la 

 

Odgovori