Klarić: Nismo bile dovoljno hrabre, tužne smo i razočarane

Sportmix

BEOGRAD - U redovima hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije ne skrivaju tugu, nakon što su u dramatičnoj utakmici u Beogradu izgubile od Francuske u pet setova i ispale s Europskog prvenstva.

Iako su naše djevojke imale prednost od 2-1 u setovima, nisu se uspjele plasirati među osam najboljih u Europi. 

“Utakmica je bila izrazito teška, ali nažalost nismo bile dovoljno hrabre i precizne u odlučujućim poenima. Mi nismo iskoristile svoje prilike, a Francuskinje su bile prave onda kada je to bilo najbitnije. Teško je sada bilo što reći, osim da smo tužne i razočarane što nismo prošle u sljedeći krug prvenstva”, izjavila je Karla Klarić.

Za Hrvatsku se ponovila gotovo slična situacija kada su i prije dvije godine na EP u istoj fazi natjecanja, izgubile od Turske. Posljednji su se puta Hrvatska i Francuska sastale 2019. godine u Zlatnoj skupini Europske lige, bilo je 3-0 za Hrvatsku i 3-2 za Francusku. Dakle, znale su naše reprezentativke koliko vrijedi Francuska, koja je ukupnim skorom 2-3 i senzacionalnom pobjedom u posljednjem kolu ovog Europskog prvenstva nad favoriziranom Belgijom od 3-1 stigla u osminu finala.

Odgovori