Tony Yoka vs Petar Milas, Borba desteljeća na centralnom terenu Roland Garros

Događaji Home
10. rujna, dan hrvatskog boksa. Petar Milas bori se u Parizu protiv Tonya Yoke koji je 2016. osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riu. U polufinalu svladao je našeg Filipa Hrgovića koji se pak istog dana bori u Klagenfurtu protiv Marka Radonjića.
Zlatno doba hrvatskog boksa

Hrvatska je oduvijek imala sjajne borce, izazivače i osvajače svjetskih titula, ali nikada ovoliko vrhunskih boksača u isto vrijeme. Pored najpoznatijih imena Milas, Babić i Hrgović profesionalnu karijeru uspješno grade i Agron Smakići, Marko Čalić te svjetska prvakinja i višestruka izazivačica Ivana Habazin. Na amaterskoj sceni imamo Miluna, Filipija, Plantića, Veočića te još nekoliko imena o kojima će se još pisati.

Tony Yoka vs Petar Milas najveći je meč hrvatskog profesionalnog boksa još od Božićevog napada na WBA titulu i poraza od Dimitrija Sartisona.

Petar Milas borit će se u Parizu na centralnom stadionu kompleksa Roland Garros, Court Philippe Chatrier, kapaciteta 15000 gledatelja a njegov protivnik je Tony Yoka. Posljednji meč na Roland Garossu održao se prije gotovo 50 godina u organizaciji Alana Delona (Monzon vs Bouttier). Daleko najprestižnija arena u Parizu pokazatelj je koliko Francuzi cijene svog boksača, a i našeg Petra Milasa. Tony Yoka, svjetski prvak iz 2015 i osvajač olimpijskog zlata – Rio2016.

U profesionalnoj karijeri ostvario je score od 10-0 (8ko) te se nalazi na 17 mjestu BoxRec ljestvice.

Petar Milas (26 godina) profesionalnu karijeru počeo je graditi 2015. godine. Iza sebe ima niz impresivnih pobjeda nad bivšim izazivačima koji su ostvarili zapažene nastupe u borbi za titulu. Tu su imena poput Kevina Johnsona i Francesca Pianete te posljednji meč iz 2019. gdje je svladao jednog globalno dokazanog boksača Johnnyja Mullera.

Milasov score 15-0 (11ko). Zbog neaktivnosti uzrokovane pandemijom trenutno se ne nalazi na BoxRec ljestvici. Njegov najbolji plasman po BoxRecu je 32. mjesto.

Ulaznice za meč možete kupiti na ovom linku

Za Hrvatski Boks-Bum pored naših boksača najviše su zaslužni treneri. Pred sam put u Pariz kratko smo razgovarali s gospodinom Ivanom Duvančićem, trenerom Petra Milasa kojeg već sada možemo označiti kao jednog od naših največih trenera profesionalnog boksa.

Ivan Duvančić – Pripreme smo proveli kod kuće u Splitu. Sve je prošlo više-manje u najboljem redu. Prvi dio smo odradili trčanje i snagu. Druga faza bili su sparinzi tri do četiri tjedna koje smo odradili u BK Torcida. Puno su nam pomogli naši boksači iz Zagreba Marko Milun i Alen Babić. Nakon toga sljedila je završna faza tj. brušenje forme.

Očekujem težak meč. Dvije godine smo izbivali iz ringa zbog pandemije. Dobro smo se pripremili, Milas je također željan borbe i gladan pobjede. Idemo u Pariz i nadamo se da ćemo uveselit našu publiku i da ćemo se kući vratiti s pobjedom.

Splitska delegacija na putu za Pariz

Odgovori