Ivušić: “Emocije su jake ali fokus je na Sloveniji, Livaja: “Kvalitetniji smo i moramo se tako postaviti”

Nogomet

SPLIT - Hrvatski reprezentativci u Splitu se pripremaju za sutrašnji ogled sa Slovenijom u šestom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Starteri iz Bratislave sinoć su odradili lakši trening u hotelskoj teretani, a ostatak je osjetio travnjak Poljuda.

Ivica Ivušić u HNL-u inače brani gostujuću mrežu ali svejedno – igrati u Gradu pod Marjanom za vratara Osijeka posebno je iskustvo. “Ljudi ovdje žive za nogomet i uvijek je lijepo igrati na Poljudu. Nadam se da će tako biti i u sljedećoj utakmici, siguran sam da će biti fantastična atmosfera”, rekao je Ivušić.

Da je netko znao da će Ivušić onako braniti u Bratislavi uopće se ne bi zabrinuo što je samo par sati prije utakmice otpao Dominik Livaković. Vatreni uistinu ne moraju brinuti za vratarsku poziciju, u klubovima obojica brane sjajno, a Hrvatska uz Livakovića i Ivušića ima još nekoliko kvalitetnih imena. Zahvalio je izborniku na prilici koju je maksimalno iskoristio.

“Sigurno da su emocije velike i ne može ih se lako potisnuti. Ostvario sam dječački san i bilo je predivno. Međutim, fokus je na sljedećoj utakmici i najvažnije je da Hrvatska nastavi pobjeđivati”.

Matjaž Kek iznenadio je Vatrene u Stožicama, može li to ponoviti u Splitu?

“Sigurno da može, iskusan je trener i vrlo dobro poznaje našu momčad ali mi imamo kvalitetnije igrače. Moramo se tako postaviti, gardom i svim ostalim na terenu te odigrati što bolju utakmicu”, izjavio je Marko Livaja.

Statistika je jasna, Vatreni nisu najefikasniji ali lijepo je na ovom okupljanju vidjeti da veliku ulogu u napadu viceprvaka svijeta igra elita domaćeg prvenstva, Oršić, Ivanušec, Livaja. Potonji je kroz sjajne partije u Hajduku zaslužio povratak u reprezentaciju, a u posljednjih par mjeseci potpuno je zaludio Split. Ne miješamo se izborniku u posao kada kažemo da bi Livaja od prve minute dao potpuno novu dimenziju atmosferi na tribinama. Poljud ga jednostavno obožava.

“Ne opterećujem se time. Sretan sam što sam se vratio u reprezentaciju, a ovo je na izborniku, vidjet ćemo pa što bude. Mislim da će bit lijepa atmosfera i nadam se da ćemo odigrati dobro i pobijediti”, zaključuje Livaja.

HNS je izvijestio kako je do sada u internetskoj prodaju kupljeno oko 10 tisuća ulaznica, a od danas se one mogu nabaviti i na blagajnama Spaladium Arene. Na dan utakmice cijene su nešto veće, a napomenimo kako svaki gledatelj stariji od 12 godina mora na ulazu na stadion predočiti isključivo EU digitalnu Covid-potvrdu, a navijači koji je nemaju mogu se testirati kod Spaladiuma danas od podne do 22 sata te sutra od 9 ujutro.

Napisao/la 

 

Odgovori