Video: Vatreni uvjerljivi protiv Slovenije, zabili Livaja, Pašalić i Vlašić

Home Sport

SPLIT - Vatreni su u Splitu sjajnom igrom svladali Sloveniju u 6. kolu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo. Hrvatska reprezentacija je u skupini H na solidno ispunjenom Poljudu pobijedila 3-0 golovima Livaje, Pašalića i Vlašića.

Nakon sporadične premoći naših na početku utakmice ozbiljnija prijetnja Sloveniji uslijedila je tek je u 20. minuti kad je Perišić probio lijevi bok. Ubacio je do Kramarića kojem je Jan Oblak obranio snažan udarac. U 25. Marko Livaja bio je u velikoj prilici, nažalost bez učinka. Nakon toga isti je igrač odapeo s tridesetak metara, a Oblak je ponovno dobro reagirao. Kapitulacija je stigla u 33.

Juranović je sjajno ubacio s desne strane, Pašalić puca glavom i pogađa stativu, a odbijenu loptu miljenik splitske publike, Marko Livaja glavom sprovodi u mrežu za 1-0. Nakon toga zaprijetili su Perišić i Kramarić no, bez učinka. U 43. slovenski čuvar mreže ponovno je bio na mukama. Kramarić je prodao lažnjak i pucao, a Oblak ponovno bio uspješniji. U brzoj kontri Slovenci su bili nadomak poravnanja i sva je sreća da je napadač gostiju zakasnio na ubačenu loptu. I to je bilo sve u prvom poluvremenu.

U nastavku dominacija Hrvatske se nastavila. Urodilo je u plodom u 66. Kapetan Ivan Perišić protutnjao je pored dva slovenska braniča i ušao u šesnaesterac gostiju te u bacio do Pašalića koji neometan u 68. minuti plasira loptu u mrežu. Bilo je još nekoliko prigoda naših igrača, a kruna ove velike pobjede stigla je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kad je Nikola Vlašić glavom postavio konačni rezultat utakmice od 3-0.

“Mogu jedino čestitati igračima na ovako sjajnoj utakmici koju su odigrali i na ovom ciklusu, sedam bodova. Večeras je bilo najkvalitetnije, agresivno i kompaktno, puno smo energije uložili. Navijači su opet s Poljuda poslali poruku koliko vole reprezentaciju, bez obzira na to što pojedinci to pokušavaju uništiti pričom da ništa ne valja. Ovo je dokaz da valja”, rekao je nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić.

U našoj skupini Rusija je svladala Maltu 2-0, a s istim je rezultatom Slovačka bila bolja od Cipra.

Na ljestvici Hrvatska i Rusija imaju po 13 bodova, Slovačka je treća s devet, a Slovenija ima sedam bodova.

Malta i Cipar ostali su na četiri. U listopadu Vatreni gostuju kod Cipra i domaćini su Slovačkoj.

Napisao/la 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 

Odgovori