Video: Dinamo i Rijeka uzeli bodove, Hajduk i Osijek pod pritiskom

HNL

ZAGREB - Nogometaši Dinama i Rijeke dugo su lomili svoje goste u susretima osmog kola HNL-a ali na kraju oboje upisali pobjede.

Oba pogotka Modri su postigli u posljednjoj četvrtini utakmice, u 68. Lauritsen je zabio glavom, a deset minuta kasnije Petković se sjajno oslobodio čuvara i dao povratnu loptu koju Ivanušec posprema u mrežu. Dinamo je tako uspješno odradio generalnu probu za četvrtak kada u prvom kolu Europske lige na Maksimir stiže West Ham.

“Očekivano dobro postavljeni Šibenik u defenzivnom bloku s izuzetno opasnim kontranapadom, ali dobro smo im taj dio igre zatvorili. Izuzetno smo dobro napadali izgubljenu loptu, a veseli nas veliki broj udaraca i završenih akcija”, izjavio je trener Modrih Damir Krznar.

Slaven Belupo šokirao je Rijeku na Rujevici u 64. minuti kada je zabio Hadžić ali večer na Kvarneru uljepšao je Josip Drmić dvama pogocima iz prekida za konačnih 2:1.

“Prvo poluvrijeme nismo se pojavili na utakmici, bili smo užasni i kasnili na svaki duel. U nastavku smo podigli ritam i probudili se, izmjene su donijele željeni učinak te smo na kraju kvalitetom naših igrača priveli stvari kraju”, rekao je trener Rijeke Goran Tomić.

Dinamo i Rijeka imaju po 16 bodova, tri više kao i utakmicu manje od Hajduka i Osijeka koji moraju slaviti ukoliko žele zadržati priključak. Splićani u 18:55 gostuju kod Istre u Puli. Jens Gustafsson nakon zadnjeg neugodnog poraza i reprezentativne stanke želi vratiti momčad na pobjednički kolosijek.

Napisao/la  

Odgovori