Crouser pobijedio u bacanju kugle na zagrebačkim fontanama

Sport

ZAGREB - Amerikanac Ryan Crouser pobjednik je 7. Memorijala Ivana Ivančića u bacanju kugle. Olimpijski pobjednik i svjetski rekorder kuglu je bacio do 22 metra i 84 centimetra te je tako postavio novi rekord zagrebačkog mitinga i osvojio četvrti naslov.

“Bila je ovo fantastična večeru Zagrebu, na jednom od meni osobno najdražih mitinga u svijetu. Atmosfera, entuzijastični navijači, organizatori koji nam dopuštaju da biramo glazbu… Bilo je stvarno zabavno, a sve je rezultiralo jednim od najboljih natjecanja ikada i rekordom mitinga ovdje u Zagrebu”, rekao je američki bacač kugle koji u Zagrebu nije uspio srušiti svvjetski rekord, ali je u svih šest serija bacio preko 22 metra. Kakav majstor iz Oregona.

Hrvatski rekorder Filip Mihaljević osvojio je peto mjesto s rezultatom 21.26. Bio je vidno zadovoljan mitingom, a za sezonu si je dao četvorku.

“Napokon je jedan Hrvat bacio preko 21 metar. Drago mi je radi publike i obitelji koja mi je došla. Uvijek je prisutna želja za više, ali tijelo i glava su već jako umorni. Želja je bila za 22 metra, ali tijelo ne da. Đest bacača bacilo je preko 21 metar. Mislim da se to nikada nije dogodilo. Povijesni Hanžek za mene, ali i za ostale bacače”, kazao je Mihaljević.

Bacanje kugle na zagrebačkim fontanama tradicionalno je uvertira u atletski miting koji će se na stadionu Mladosti uz Savu dogoditi ovoga utorka. Tamo će nastupiti brojne svjetske i europske zvijezde te olimpijski pobjednici, a jako će biti zaninljivo vidjeti može li naša Sandra Perković pobijediti olimpijsku pobjednicu Valarie Allman.

“Ovo će biti moje posljednje natjecanje ove sezone, a Valarie Allman i ja smo se na posljednjim natjecanjima dobro ‘pripetavali‘. Nadam se da ću iskoristiti prednost domaćeg terena i ostaviti titulu “kraljice diska” u Hrvatskoj”, rekla je najbolja hrvatska sportašica.Glavni dio mitinga na stadionu Mladosti uz Savu počinje u 17:20.

Napisao/la 

Odgovori