Atletski spektakl okrunjen prvim svjetskim rekordom na Hanžeku, Perković druga

Home

ZAGREB - 71. Memorijal Borisa Hanžekovića zatvorio je atletsku sezonu, a prvi put u Zagrebu vidjeli smo svjetski rekord. Francine Niyonsabe iz Burundija istrčala je dvije tisuće metara za 5:21,56 te tako za dvije sekunde popravila dojučerašnji najbolji rezultat svih vremena.

Sandra Perković nije uspjela pobijediti Valerie Allman na svom terenu. Hitac 66,48 bio je dovoljan za drugo mjesto, Amerikanka je bila nedostižna s 69,63. Ostala je Perković tako na devet pobjeda na zagrebačkom mitingu.

“Žao mi je da nisam pobijedila, svaka čast Valerie koja je bacila sjajno u zadnjoj seriji. Rekord mitinga je ostao, što znači da kada se vratim u staru formu biti ću nedodirljiva”, izjavila je Perković.

Sara Kolak zauzela je peto mjesto sa daljinom 57,72, a u bacanju koplja pobijedila je Latvijka Palameika sa 63,25 metara.

“Taj jedan hitac je bio solidan. Polako dobivam onaj svoj osjećaj natrag, nažalost ne vidi se na daljinama ali idem naprijed korak po korak. Tehnička je disciplina, moram bacati što više da dobijem taj osjećaj natrag. S njim sve ide automatski, tada ne razmišljaš i možeš odgovoriti na ove daljine”, rekla je Kolak.

Ovaj ‘Hanžek‘, osim svjetskog rekorda, obilježila su još četiri rekorda mitinga. Kod atletičara u skoku s motkom te utrci na 400 metara, a kod atletičarki na 200 metara i u troskoku, a ne zaboravimo Ryana Crousera koji je u Zagreb vratio najbolji hitac kuglom ikada bačen na europskom tlu (22,84). Svi ti sjajni rezultati samo još jednom potvrđuju kvalitetu zagrebačkog mitinga i služe kao sjajna pozivnica za dogodine.

Napisao/la 

 

Odgovori