Kažnjeni Hajduk, Dinamo i Lokomotiva

HNL
Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama s utakmica 15. kola HT Prve lige i 12. kola Druge HNL. Tako je HNK Hajduk kažnjen je s 10.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava domaćih navijača za vrijeme utakmice Hajduk – Hrvatski dragovoljac. Na sjevernom djelu tribine domaći navijači su u 32. minuti zapalili jednu zapaljivu napravu na tribini, a u 61. minuti zapalili deset zapaljivih naprava i aktivirali jednu eksplozivnu napravu.
GNK Dinamo kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava gostujućih navijača tijekom utakmice Lokomotiva – Dinamo koja je igrana u Kranjčevićevoj ulici. Gostujuća navijačka skupina (BBB) koja je brojala 305 pripadnika, smještenih na istočnoj tribini, u razdoblju od 71. do 72. minute zapalila je sedam baklji, od kojih je jedna ubačena u teren za igru, ali igra nije bila prekinuta.
Preostale baklje dogorjele su na istoj tribini. Zbog iste je stvari kažnjen i klub organizator utakmice, a to je u ovom slučaju bila Lokomotiva. Klub s Kajzerice morat će platiti 5.000 kuna. Dodatnih 5.000 kuna Lokomotiva će morati platiti jer je na spomenutoj utakmici zaradila pet javnih opomena.Kažnjeni su i neki drugoligaški klubovi, ali i njihovi nogometaši. Tako će radi vrijeđanja suca Kustošijin Petar Šimunić morati preskočiti tri utakmice.
NK Kustošija je kažnjen s 2.000 kuna radi četiri javne opomene i jednog isključenja na meču protiv Intera iz Zaprešića. NK Opatija kažnjen je s 2.000 kuna zbog sedam javnih opomena na utakmici Sesvete – Opatija.

Odgovori