Vatreni u borbi za Katar pomeli Maltu, slijedi majstorica s Rusijom na punom Poljudu

Home
Izbornik Zlatko Dalić iznenadio je sastavom stavljanjem Ivu Grbića na gol, a Livakovića na klupu na kojoj su ostali Livaja i Petković, dok je Lovro Majer bio u prvoj postavi – i nije pogriješio. Perišić je zabio već u šestoj, Ćaleta-Car u 23., a Malta je smanjila nes(p)retnim autogolom Marcela Brozovića u 31. minuti.Za 3-1 Lovro Majer sjajno je preko pola terena gurnuo loptu do Kramarića, slijedi asistencija za Pašalića, koji je bez problema zabija za novo vodstvo.

Malonogometna akcija uslijedila je za četvrti gol, a egzekutor bio je u sudačkoj nadoknadi kapetan Luka Modrić. Već na startu nastavka Lovro Majer zabio za 5-1 svoj prvi gol za Vatrene. Nakon velike greške obrane Malte Kramarić je povisio na 6-1 u 53., a svoj drugi gol i sedmi za Hrvatsku Majer je zabio u 64. minuti. I to je bilo sve na Malti.

Konkurent za prvo mjesto u skupini H Rusija u Sankt Peterburgu svladala je Cipar s visokih 6-0 pa je tako je uoči posljednje utakmice razmak između Zbornaje Komande i Vatrenih i dalje dva boda.

„Najvažnije je bilo da mi u svojim glavama shvatimo utakmicu jako ozbiljno. Dečki su dali svoj maksimum i to je rezultiralo tim rezultatom 7-1. Najvažnija su tri boda i priprema za Split. Dobili smo ono što smo htjeli i veliku utakmicu u Splitu”, rekao je izbornik Zlatko Dalić.O tome tko će biti na golu u Splitu, Dalić je bio rezolutan.

„Dominik Livaković nije izgubio svoje mjesto, on je dalje broj jedan u reprezentaciji i nema govora o nekim turbulencijama ali mi smo odlučili da brani Ivo Grbić i za iza te odluke smo svi stali. Puna podrška Grbiću i on će braniti u Splitu”, jasan je bio Dalić.

Poljud je rasprodan i s nestrpljenjem se očekuje nedjelja i majstorica s vodećom Rusijom.

„Živiš za ovakvu utakmicu, a ono što ćemo mi doživjeti u nedjelju događa se jednom ili dva puta u karijeri bez obzira na velike klubove u kojima dečki igraju. Ovo je tvoja država, ovo je ponos, strast, emocija, domoljublje i to nema cijenu. Moramo se dobro spremiti za utakmicu da ne ‘izgorimo’ u svemu tome. Pokazala je utakmica s Mađarskom i Slovenijom da pod takvom atmosferom igramo još bolje i da je kapacitet stadiona sto tisuća bilo bi sto tisuća navijača. Ne sumnjam u veličanstvenu atmosferu u Splitu”, najavio je spektakl na Poljudu izbornik Dalić.

Odgovori