Igrači ostali bez teksta na poljudski spektakl, Sosa: Bilo bi nepravedno da nismo pobijedili

Home
SPLIT – Nižu se reakcije na pobjedu protiv Rusije i plasman Hrvatske na Svjetsko nogometno prvenstvo u Katar.

Poljud je nosio Vatrene do šestog Mundijala od samostalnosti. Znali smo da će ambijent biti fantastičan ali neke je i dugo nakon utakmice doslovno ostavio bez teksta.

“Utakmica je.. ustvari ja uopće nemam pojma što pričam”, izjavio je Joško Gvardiol i nasmijao prepuno kino-dvoranu Poljuda.Sabrao se i uspio podijeliti svoja razmišljanja, a pogotvo je ponosan na momčadski duh.

“Strpljenje je bitno u ovakvim utakmicama. Mislim da je ključan bio pritisak svih 90 minuta, zadnju liniju držali smo visoko i nismo im dali disati. Šteta je da nismo zabili još koji pogodak ali nećemo se žaliti”.

U Splitu smo vidjeli sve ono najbolje od našeg mentaliteta.

“Pokazali smo što je Hrvatska i naš narod. Pokazali smo da uvijek ostvarimo ciljeve kada smo svi zajedno. Bilo bi uistinu nepravedno da nismo pobijedili i velika tuga ali završilo je kako smo zaslužili i sretni smo zbog plasmana u Katar”, rekao je Sosa.

Hrvatska je gotovo izgubila ali na kraju dobila ozbiljnog lijevog beka. Sosa je prvi put govorio o propalom transferu u njemačku reprezentaciju ali ne želi gledati u prošlost.

“Svima je to već zaboravljena tema, aktualan je Katar. Ne želim komentirati to što je bilo prije nego gledati na ovo pozitivno što smo do sada ostvarili”, zaključio je.

Svjetsko prvenstvo u Kataru igra se u studenom i prosincu sljedeće godine.
 

Odgovori