U Vukovaru otvoren nogometno-atletski stadion

Sport
Finacijska sredstva donirali su Svjetska atletska federacija, Međunarodni olimpijski odbor i fondacija IAAF-a. Uz veliko ulaganja grada Vukovara, kao partneri smo u atletsku stazu uložili 2.4 milijuna kuna”, priopčio je Hrvatski atletski savez.

Priopćenje Hrvatskog atletskog saveza: “Poštovani-e građanke i građani Vukovara, draga djeco. U danima kad se s tugom, ponosom i osobitim pijetetom prisjećamo žrtve i patnje Vukovara za nas i našu Hrvatsku, kroz konkretno djelo željeli smo, kao Hrvatski atletski savez i svi atletičari, treneri i atletski djelatnici, iskazati svoju zahvalnost i poštovanje, za žrtvu koju je grad Vukovar i vi osobno podnijeli. I upravo u ovim danima, grad Vukovar dobio je prekrasan nogometno-atletski stadion.

Za budućnost, za generacije. Zahvaljujemo se rukovodstvu grada Vukovara, koje je odmah prihvatilo ideju o izgradnji atletske staze. Istrajali smo, i danas je to jedna od najboljih atletskih staza i izvan Hrvatske. Važno je naglasiti da su našu inicijativu, a sve iz poštovanja prema Vukovaru, prepoznali, prihvatili, dali novčanu pomoć, i bili partneri Svjetska atletska federacija, Međunarodni olimpijski odbor i fondacija IAAF-a. Uz veliko ulaganja grada Vukovara, kao partneri smo u atletsku stazu uložili 2.4 mil kuna.

Poseban značaj ima i činjenica da su u osiguravanju sredstava aktivno sudjelovali i svjetske atletske legende; Sebastian Coe, predsjednik WA, Sergej Bubka, potpredsjednik WA i član MOK-a i Pierre Weiss, bivši glavni tajnik WA.”

Napisao/la  

Odgovori