Davis cup: Hrvatska otvara protiv Australije

Tenis
Izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić u srijedu je i službeno izmijenio nominaciju za predstojeći turnir Davis Cupa u Torinu, jer je umjesto Borne Ćorića prijavio Ninu Serdarušića. No tko će osim Marina Čilića u četvrtak igrati protiv Australije u pojedinačnom meču ostat će nepoznanica do posljednjeg trena, odnosno, do sat vremena prije početka susreta, koji je na rasporedu u 16 sati.

Najbolji svjetski par i olimpijski pobjednici, Mate Pavić i Nikola Mektić trebali bi biti siguran bod, a evo kakva su razmišljanja uoči meča.

“Bit će to težak meč. John Peers je kvalitetan igrač parova (13. na ATP listi, op.), a Australci imaju šaroliku kombinaciju igrača iz pojedinačne konkurencije koji su sposobni odigrati dobar meč u paru. Dakle, pitanje je tko će igrati, ali će biti težak meč”, rekao je Mate Pavić.

Nadovezao se Nikola Mektić.

“Mate je spomenuo Peersa, protiv njega smo igrali nekoliko puta, a u dva posljednja navrata nas je dobro isprašio. Respektiramo ga jako, ali i svakog njegovog suigrača, jer Australija generalno ima dobru tradiciju igranja parova, bit će zahtjevan meč, ali dodatna motivacija za Davis Cup nije potrebna”, poručio je Mektić.

Odgovori