Mektić i Pavić uoči Davis cupa: Bit će težak meč s Australijom

Tenis
Izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić u srijedu je i službeno izmijenio nominaciju za predstojeći turnir Davis Cupa u Torinu, jer je umjesto Borne Ćorića prijavio Ninu Serdarušića. No tko će osim Marina Čilića u četvrtak igrati protiv Australije u pojedinačnom meču ostat će nepoznanica do posljednjeg trena, odnosno, do sat vremena prije početka susreta, koji je na rasporedu u 16 sati.

Najbolji svjetski par i olimpijski pobjednici, Mate Pavić i Nikola Mektić trebali bi biti siguran bod, a kakva su razmišljanja uoči meča koji počinje 16 sati, Mektić i Pavić kažu:

“Bit će to težak meč. John Peers je kvalitetan igrač parova (13. na ATP listi, op.), a Australci imaju šaroliku kombinaciju igrača iz pojedinačne konkurencije koji su sposobni odigrati dobar meč u paru. Dakle, pitanje je tko će igrati, ali će biti težak meč”, rekao je Mate pavić, a nadovezao se Nikola Mektić.

“Mate je spomenuo Peersa, protiv njega smo igrali nekoliko puta, a u dva posljednja navrata nas je dobro isprašio. Respektiramo ga jako, ali i svakog njegovog suigrača, jer Australija generalno ima dobru tradiciju igranja parova, bit će zahtjevan meč, ali dodatna motivacija za Davis Cup nije potrebna”, poručio je Mektić. Sezona iza našeg dvojca je sjajna, i bila bi još bolja da nisu pred kraj malo pali u formi.

“Nije lako. Malo smo u drugom dijelu sezone, nakon Olimpijskih igara, pali u formi. Imali smo nekoliko kikseva kao što je US Open, jer je teško zadržati mentalnu snagu i igrati iz tjedna u tjedan. Na ‘mastersu’ smo odigrali dobar turnir, ponovno smo u dobroj formi, veselimo se i nadamo najboljem”, rekao je Mate.

Odgovori