Prva pobjeda u Davis cupu: Senzacija Goje, Čilićeva drama, Mektić i Pavić rutins

Tenis
 Protiv glavnog konkurenta u borbi za prvo mjesto, Australije, naši su slavili s 3:0. Borna Gojo, 276. igrač svijeta, otvorio je dan senzacionalnom pobjedom protiv Alekseja Popyrina, 61. na istoj ljestvici. Gojo nije bio impresioniran tom činjenicom, dočekao je priliku u prvom setu i osvojio ga sa 7:6, a u drugom uz glasnu podršku navijača stigao do 7:5 i najveće pobjede u karijeri.

“Igrati za Hrvatsku znači mi sve, taj izlazak uz himnu i sve ostale posebne stvari. Lijepo je biti tu i dijeliti trenutke s Marinom i ostalim dečkima. Žao mi je samo što Borna Ćorić nije tu ali evo, činimo sve da nadoknadimo taj izostanak”.

Uslijedila je prava drama. Marin Čilić imao je 6:1 i break prednosti protiv De Minaura, a onda se dogodio onaj ‘čilićevski‘ scenarij. Odjednom je 1:1 u setovima i De Minaur ima break prednosti u odlučujućem setu. Međutim, najbolji hrvatski tenisač pokazao je karakter i sve ponovno okrenuo na svoju stranu za konačnih 6:1, 5:7 i 6:4.

“Stvarno me namučio. Igrao je fantastično na početku trećeg seta, ali uspio sam zadržati fokus i vratiti se na igru s početka meča. Uspio sam tako donijeti taj bod za pobjedu”.

Od Nikole Mektića i Mate Pavića nije se očekivalo ništa drugo nego da rutinski odrade posao protiv Peersa i već umornog De Minaura. Prvi par svijeta to je i učinio sa 6:3 i 6:1 nakon nešto više od jednog sata igre. Hrvatsku sada čeka Mađarska, puno slabiji protivnik protiv kojeg imamo veliku šansu dohvatiti prvo mjesto u grupi.

“Idemo meč po meč. Došli smo ovdje s ciljem da prođemo grupu i izborimo četvrtfinale. Sve što napravimo nakon toga bit će pozitivno”, kratko je zaključio Čilić.

Odgovori