Kvalifikacije za SP: Novi tijesan poraz Hrvatske

Košarka
Opet je mlada hrvatska košarkaška reprezentacija ubilježiila poraz. Ovoga puta u Finskoj, u drugom kolu kvalfikacija za Svjetsko prvenstvo. Konačan rezultat bio je 77:71 za Fince. „Teška utakmica, kao i protiv Slovenaca, nažalost s istom završnicom koja je otišla na protivničku stranu. Kazao je njihov trener kako su večeras imali više sreće.
 
Dvije ničije lopte su otišle njima u ruke na tri poena i te dvije trice su u biti odlučile utakmicu. Ono što možemo iščitati iz igre i rezultata jest da, iako smo mlada momčad i imamo dosta igrača debitanata, vidjeli smo jednu sasvim drugačiju brzinu kretanja igrača Finske od naše. Talent, potencijal i neka dobra obrana nas drže dio utakmice, no moramo napraviti iskorak u kretanju, brzini donošenja odluka, u napadu prije svega.
 
Rekao sam igračima u svlačionici, svaki mora u idućem periodu raditi na tome da se te greške ne ponavljaju“, rekao je nakon novog poraza Veljko Mršić, hrvatski izbornik. Bundović je sa 16 poena, od kojih je 14 postigao u drugom poluvremenu, bio najbolji strijelac hrvatske reprezentacije. Prvi do njega s deset poena bio je Danko Branković. Kod Finaca, koji su zabili 14 trica iz 35 pokušaja, Maxhuni je postigao 15, a Huff 14 poena.

Odgovori